Veliki broj alkoholiziranih vozača
20/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 17. do 19. siječnja na području ove policijske uprave u prometu su zaustavljena 44 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer 19. siječnja, oko 02,40 sati, u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen 31-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu.

U petak 17. siječnja, oko 13,55 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je u razdoblju od tri godine četiri puta pravomoćno presuđivan za isti prekršaj te je uhićen i predan Općinskom sudu. Sud je vozaču odredio kaznu zadržavanja u trajanju od 8 dana.

U petak, 17. siječnja, oko 19,30 sati, u Našicama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj prometne nesreće, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Klokočevaca udalji se sa mjesta nesreće te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem vozača utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za utvrđene prometne prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 47.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

U petak 17. siječnja, oko 23,30 sati u Višnjevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 35-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,39 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Jučer, 19. siječnja, oko 04,55 sati, u Osijeku u Zagrebačkoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 34-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Vozač je u razdoblju od dvije godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje vozilom pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i predan Općinskom sudu. Sud je vozaču odredio kaznu zadržavanje u trajanju od 15 dana.

 

Provala u prodavaonicu

U noći s 16. na 17. siječnja, od 20 do 4 sata, u Osijeku, Sjenjak, nepoznati počinitelj provali je u prodavaonicu pekarskih proizvoda i ukrao mobitel, rukavice i novac vlasništvo trgovačkog društva iz Osijeka. Trgovačko društvo oštećeno je za nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa nadzornih kamera

U vremenu od 6. na 7. siječnja, od 6 do 10 sati, u blizini mjesta Bijelo Brdo, nepoznati počinitelj je u šumskom predjelu ukrao nekoliko nadzornih kamera vlasništvo pravne sobe iz Darde. Pravna osoba oštećena je za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provalio u ugostiteljski objekt

Jučer, 19. siječnja, od 00,30 do 8,15 sati, u Velebitskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo tvrtke iz Osijeka i ukrao konobarske novčanike s novcem, poslužavnik i digitalni snimač. Tvrtka je oštećena za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Oštetio osobni automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U mjesecu listopadu prošle godine, 23-godišnjak je u Petrijevcima u noćnim satima došao do parkiranog osobnog automobila i otkinuo retrovizor vlasništvo 25-godišnjeg hrvatskog državljana iz Šaga. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Računalna prijevara na društvenoj mreži

U srijedu, 8. siječnja, 39-godišnji hrvatski državljanin iz Hrkanovaca Đakovačkih je na društvenoj mreži kupio alat putem stranice za prodaju alata i uplatio više od tisuću kuna. Oštećeni 39-godišnjak je prilikom kupnje ustupio podatke svog bankovnog računa te su mu naknadno izvršene transakcije isplate novca sa računa. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa iz kuće

U vremenu od 4. do 19. siječnja u Crkvenoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u kuću vlasništvo 46-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao nakit. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena. Preostalih petnaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća, tri na području Našica, dvije na području Đakova i Belišća te jedna na području Donjeg Miholjca.