Velika donacija bolnici u Našicama – 22 električna kreveta, 30 madraca, 16 hodalica, invalidska kolica i mnogo druge vrlo vrijedne opreme
06/03/2021

Jučer tijekom poslijepodneva u Općoj županijskoj bolnici Našice, izvršena je primopredaja 7 tona opreme za bolnički prostor. Naime, Internacionalna policijske asocijacija – Regionalni klub IPA – osječko – baranjske donirao je našičkoj bolnici 22 električna kreveta, 30 madraca, 16 hodalica, 2 invalidska kolica, 30 kompleta posteljina, 2 lifta za podizanje pacijenta, 7 noćnih ormarića, 4 stola za masažu, 19 stolica te 32 000 maski.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPredsjednik IPA – osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je kako vjeruje da će ova donacija našičkoj bolnici biti od pomoći.

-I dalje nastavljamo sa svojim humanitarnim radom. Prije dva tjedna smo poslali donaciju za Petrinju, područje pogođeno potresom, a danas smo dovezli donaciju iz Njemačke za našičku bolnicu. IPA je organizacija koja pomaže i vjerujem da će ova donacija pomoći našičkoj bolnici ukoliko joj nešto nedostaje ili postojeću opremu treba zamijeniti novom- izjavio je Bece.

Ravnatelj Opće Županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić izrazio je veliko zadovoljstvo pristiglom donacijom.

-Pri dogovaranju same donacije kao ravnatelj sam bio izuzetno ponosan jer je važno povezati bolnicu sa zajednicom u kojoj radi. Ova donacija IPE je više nego dobrodošla. Drago nam je što smo prepoznati kao institucija na širem području. Stalno dižemo standard bolnice i sve pristiglo ćemo upotrijebiti. Donacijom će biti zadovoljena potreba za električnim hidrauličnim krevetima na svim bolničkim odjelima. I sve drugo što je pristiglo će služiti našim pacijentima, a svi kreveti koje ćemo zamijeniti novima će služiti kroz našu posudionicu pomagala za potrebe pacijenata na kućnom liječenju- izjavio je ravnatelj Šimić te se zahvalio svima koji su omogućili da se ova donacija i ostvari, IPI te načelniku Općine Đurđenovac Hrvoju Topaloviću na financiranju prijevoza donacije iz Njemačke.

Ravnatelj Hrvoje Šimić osvrnuo se i na prošlu izazovnu godinu pogođenu pandemijom koronavirusa te istaknuo kako se i tada ulagalo u bolnicu.

-U zadnjih nekoliko godina u bolnicu se ulaže puno i diže se standard po pitanju opreme, prostora, a ulaže se jako puno i u kadrove. Inicijativa IPE je jedna u nizu brojnih vrijednih donacija našičkoj bolnici. Prošle godine u ožujku nas je pogodila pandemija COVID-19 virusom i cijelu ovu godinu smo se borili i služili građanima. U dogovoru s KBC-om Osijek oformili i sekundarni Covid centar, tako da je našičkoj bolnici gravitiralo i boravilo ovdje stanovništvo sa šireg područja Osječko- baranjske županije. Stiglo nam je izuzetno puno donacija od privatnih i pravnih osoba, od jedinica samouprave, nama gravitirajućih općina, Grada Našica i gospodarstvenika koji su na bilo koji način povezani s Našicama.