Veća minimalna plaća i manji PDV teme su današnjeg seminara
12/12/2019

Veća minimalna plaća i manji PDV teme su današnjeg seminara

U Hotelu Park održava se stručni seminar u organizaciji Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice. Zadnji seminar u ovoj godini okupio je pedesetak zainteresiranih, što članova udruge, što građana Našica i okolice. Predavanja se temelje na izradi završnog računa, uz nove izmjene koje na snagu startaju od početka 2020. godine, a tiču se povećanje minimalne plaće te izmjene u području ugostiteljstvu gdje se PDV smanjuje na 13 %.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASeminar je otvorio nekadašnji dugogodišnji predsjednik Antun Kuricek, koji je okupljene upoznao s tijekom predavanja te materijalima koji su dobili. Nama je objasnio način prijave na seminar te promjene u zakonima.

„Svi zainteresirani dobiju predpoziv, otprilike desetak dana prije održavanja seminara i nakon što uplate kotizaciju, čija visina ovisi o temama i sadržaju samog seminara, mogu sudjelovati na istom. Većina današnjih tema tiče se izmjena koje je donijela Vlada, a na snagu stupaju od 1.1.2020. te priprema za izradu završnih računa. Zakoni se tako brzo mijenjaju, pa sve ono što čujemo na seminaru nadograđujemo na internetu. Jer nema više stabilnosti u zakonima.” – rekao nam je bivši predsjednik Udruge, Antun Kuricek.

Predavači su, od kako udruga postoji od 1979., uvijek članovi Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba, koja je ujedno krovna organizacija svih udruga na razini Hrvatske. Sljedeći seminar, najavljuju, bit će organiziran početkom mjeseca veljače jer se do 29. veljače predaju obračuni poreza na dohodak.

Pročitajte još