U Podgoraču održan 7. Vatrogasni kup
26/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Jedini u Hrvatskoj, u Podgoraču, održavaju Kup vatrogasnih cisterni na kojem vatrogasci gase pravu vatru. Natjecanje je to koje nije po propisima Hrvatske vatrogasne zajednice no prikazuje spretnost i znanje vatrogasaca u stvarnim situacijama. Na ovom sedmom natjecanju sudjelovalo je 10 društava; DVD iz Podgorača, Potnjana, Levanjske Varoši, Popovca, Gorjana, Drenja, Satnice Đakovačke, Stipanovaca i Bizovca te JVP Našice. Kup je započeo postrojavanjem ekipa ispred zgrade Općine nakon koje je slijedio defile vatrogasnih vozila te pokazna vježba Javne vatrogasne postrojbe Našice u kojoj su vatrogasci pokazali novu opremu koju koriste prilikom prometnih nesreća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASvim natjecateljima obratio se načelnik Općine Podgorač Goran Đanić te poželio sreću.

„Sedmu godinu za redom pod pokroviteljstvom mene kao načelnika i Općine se održava Kup vatrogasnih cisterni, odnosno natjecanje u gašenju prave vatre. To nije po propisima Hrvatske vatrogasne zajednice, ali ni požari koji se događaju nisu po tim propisima. Tako je ovo natjecanje zapravo organizirano po predispozicijama stvarne vatre. Drago mi je da ove godine imamo velik broj dobrovoljnih društava, a cilj je natjecanja i provjera sposobnosti te brzine vatrogasaca.” – rekao je načelnik Goran Đanić i dodao da je ovo priprema za žetvenu sezonu i kada se povećava mogućnost požara.

Svu sreću i što spretnije i brže gašenje svima su poželjeli predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik DVD-a Podgorač Josip Mojzeš.

„Današnji Kup zapravo pokazuje ono čime se vatrogasci susreću na terenu u intervencijama u kojima pokazuju svoje znanje i sposobnosti.” – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Dok je više o samim sudionicima i mogućnostima suradnje progovorio predsjednik DVD Podgorač Josip Mojzeš

„Sudjeluju svi susjedni DVD-ovi s kojima imamo odličnu suradnju. Ovo je zapravo prezentacija spremnosti u stvarnim uvjetima, gašenja vodom prave vatre. Na ovaj način vidi se stanje opreme, a to je temelj i dobre suradnje, odnosno, informacija društvima na koga se mogu u velikim požarima osloniti.” – rekao je predsjednik DVD Podgorač Josip Mojzeš.

„Cilj je naše postrojbe da što brže i bolje odradi vježbu, upravo onako kako smo do sada na intervencijama i odrađivali. U ovoj godini imali smo 12 intervencija, i to najviše u veljači gorenjem suhe trave i niskog raslinja te dva požara prometnog sredstva. Nova oprema i navalno vozilo podignulo je kvalitetu našeg rada te brzinu reagiranja na intervencije.”- rekao je Danijel Vidačić zapovjednik DVD-a Podgorač te istaknuo da DVD Podgorač kao i svake godine od 1.6., pa do kraja ljeta organizira vatrogasna dežurstva.

Najviše spretnosti, brzine i znanja pokazali su članovi DVD Valenovac, drugi su bili DVD Stipanovci, dok su domaćini iz DVD Podgorač zasluženo na trećem mjestu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji