Vanja – maratonka, poduzetnica, blogerica
15/02/2019

Vanja – maratonka, poduzetnica, blogerica

Preplatite se
TV Našice

Vanja Knežević, mlada i perspektivna ekonomistica, svoju prvu poduzetničku priču o plesu ostvarila je prije nekoliko godina, a onda se iz Osijeka preselila u Našice. Bez obzira na to odlučila je i dalje raditi te putovati ali to je s vremenom postalo naporno, a onda je dobila ideju da nešto takvo pokrene u Našicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAReakcije na njenu ideju su bile „Odlično u Našicama nema ništa slično svi će se oduševiti!” do „U Našicama su svi pasivni nitko se niti ne želi pokrenuti!” no to ju nije pokolebalo. Sad je već aktivna trenerica grupnih vježbi koja okuplja 50 žena u tri grupe, interes je kaže velik pa se prije samo nekoliko mjeseci odlučila pokrenuti poduzetničku ideju o vlastitoj dvorani za čije je otvaranje dobila financiranje s HZZ-a.

„Sjediti kući ne zaposleni govoriti da nema posla nema smisla, tko želi raditi može raditi.” – ističe Vanja Knežević koja je zajedno s još nekoliko zaljubljenika u trčanje pokrenula i ParkRunnerse, inicijativu koja potiče građane na okupljanje subotom i zajedničko trčanje kroz našički park. Osim toga ova maratonka za sljedeći cilj ima istrčavanje 6 velikih svjetskih maratona, jer na popisu trkača iz Hrvatske koji su to uspjeli nema niti jedne žene. World Marathon Majors uključuje maratone u gradovima New York, Chicago, Boston, London, Tokyo i Berlin koji je već ostvarili, a sad nestrpljivo čeka izvlačenje trkača za New York. Najveća potpora u tome joj je hrvatska tvrtka Ferivi koja joj omogućava putovanja, kotizacije i opremu, jer pravi je ona primjer aktivnog života kojim se vode.

Vanja za prikaz maratona koristi riječ „život”, jer u obje situacije stalno nailazimo na neke prepreke; od vlastitog odustajanja, tjelesnih ozljeda i slično.”Rijetko tko će reći da je svaki maraton lako istrčao, osim toga u 4 sata trčanja boriš se sam protiv sebe, a tako najbolje spoznaš svoje granice.” – ističe Vanja koja svoje aktivnosti prikazuje na blogu koji je prvotno nastao kako bi dijelila savjete o dohrani djece, no kada je njena kćerkica odrasla pretvorila ga je u platformu za dijeljenje savjeta o prehrani, aktivnom životu i pripremama za maraton s ciljem dodatne motivacije ljudi, no najviše ju vesele djevojke koje navečer dođu na treninge, kada vidi njihovu želju za rad, a najviše njihov uspjeh kad naprave nešto za što nisu smatrale da su sposobne.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji