Valentinovo u humanitarnom i zabavnom duhu naših škola
14/02/2020

Valentinovsku atmosferu učenici našičkih škola i ove su godine podigli kreativnim radom i trudom. Mnoge aktivnosti odvijale su se u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice, pa su školski volonteri, učenici 3. razreda gimnazije Dora Uremović i Lucijan Cvijetović, te učenica 3. razreda pomoćni kuhar/slastičar Helena Neziraj, izradili plakat sa stablom ljubavi koristeći se kolaž papirom. Uz to se odigralo i nekoliko rundi didaktičko – rekreacijske društvene igre Sar-ring, a u osmišljavanu aktivnosti pomogli su i profesori Anđelko Cvijetović, Željka Horvat i Sanja Kurucić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATakođer, učenici 3. razreda kuhara sa razrednicom Željkom Horvat izradili su svoje drvo ljubavi, koje se isticalo zbog poruka kojima su nastojali osvijestiti školske kolege o velikoj važnosti ljubavi, prijateljstvu i pozitivnom razmišljanju. Potrudili su se i učenici 2. razreda trgovine, koji su uz prof. Snježanom Gretić vježbali uređenje izloga i poslovnih prostora ukrasivši jedan stol valentinovskim motivima. Uz sve to, u knjižnici je prigodno izdvojeno i nekoliko knjiga ljubavne tematike.

Nadalje, u holu Osnovne škole kralja Tomislava povodom dana zaljubljenih postavljene su dvije kutije u koje učenici mogu ubacivati pisma i čestitke povodom Valentinova. Jedna je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda, a druga učenicima od 5. do 8. razreda. Prigodne čestitke možete kupiti u holu škole, gdje članovi Učeničke zadruge „Tomislav” prodaju svoje radove. Prihodom od prodaje čestitki pomoć će učenicima slabijeg imovinskog statusa pri plaćanju ekskurzija.

Foto: ustupljene fotografije