Našice se mogu pohvaliti s uspješnim mladim talentima
10/12/2019

U Muzičkoj akademiji Zagreb održano je 57. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe, koje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Sudjelovala je ukupno 31 hrvatska glazbena škola, a našička Osnovna glazbena škola Kontesa Dora može se pohvaliti sa vrlo visokim rezultatima i odličnim uspjesima svojih polaznika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANaime, u natjecanju su sudjelovala dva tamburaška komorna sastava, kao i trio djevojaka. Učenice Lana Prišć, Lea Resler i Hana Knežević osvojile su prvu nagradu i drugo mjesto u I. kategoriji sa čak 98, 10 bodova na Državnom 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe. Od tri pripremljene skladbe za ovo natjecanje, jedno od njih bilo je autorsko djelo Daniela Koprija: Djeca Bezuvjetne Ljubavi, koja je skladana baš za ovaj sastav. Njihova mentorica bila je prof. Sanja Vazdar, a prof. Daniel Kopri ugađao je instrumente.

Osim njih, na natjecanju su sudjelovala i dva komorna sastava, stariji i mlađi, od kojih svaki broji po 9 članova. Stariji komorni sastav, uz mentora Deana Koprija, osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto sa 98,70 bodova u I. kategoriji. S obzirom na to da su osvojili najviše bodova u svojoj kategoriji, imali su čast svirati na Završnom koncertu prvonagrađenih. Među pripremljenim skladbama koje su izvodili našlo se i autorsko djelo Deana Koprija pod nazivom Tamburaške varijacije. Mlađi komorni sastav odvojio je drugu nagradu i drugo mjesto u I. kategoriji, sa osvojenih 97,90 bodova. Njihov mentor bio je Daniel Kopri, čije su autorsko djelo Dijete sa Zvijezda izveli na natjecanju.

Svim polaznicima Osnovne glazbene škole Kontesa Dora koji su sudjelovali na ovom natjecanju, njihovim mentorima i profesorima koji su ih vodili od srca čestitamo i zahvaljujemo što svojim trudom i zalaganjem na ovako lijep način predstavljaju naš grad.

Foto: arhiva

Pročitajte još