Uskoro završetak radova u Zagrebačkoj ulici i Ulici Teodora Pejačevića
16/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Danas su završne radove u važnim prilaznim cestama dvjema ustanovama posjetiti gradonačelnik Našica Josip Miletić, ravnatelj Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević te drugi dužnosnici iz Grada i projektanti. Zajedno su obišli novo izgrađene pješačke staze, parkirališna mjesta i prošireni kolnik te su zaključili da je ova investicija olakšala prilaz i djeci i korisnicima bolnice, ali i zaposlenicima ovih ustanova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić istaknuo je da će završetkom radova ovaj dio grada zasjati novim sjajem.

„Na zadovoljstvo svih građana možemo potvrditi da će ulica uskoro zasjati u punom sjaju onako kako smo i planirali. Zahvaljujem se svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu, od pripremanja pa do same provedbe. Želim se zahvaliti i na sufinanciranju, Osječko – baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću koji su uložili 270 000,00 kuna te Ministarstvu graditeljstva i našem sugrađaninu Zdravku Vukiću koji su pomogli, također, sa 270 000,00 kuna dok su ostatak do 1,4 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekta, pokrila sredstva Grada Našica. Ovime smo riješili prilaz i Osnovnoj školi Dore Pejačević i Općoj županijskoj bolnici Našice.

Ono što je svakako za istaknuti da je u sklopu pojačanog održavanja grada uređena i staza između Radićeve i Zagrebačke ulice, ali i dio Ulice Vatroslava Lisinskog, stoga mislim da je ovaj dio grada uređen na višoj razini. Sukladno tome, najavljujem radove u Radićevoj i Tavanačkoj ulici koji će biti realizirani do kraja ove godine, a time ćemo kompletno urediti ovaj dio grada.” – rekao je gradonačelnik Miletić te posebne zahvale uputio svim sugrađanima jer su imali strpljenja za sve prometne poteškoće koje se uzrokovane radovima. Također zahvalio se i stanovnicima ulica koji imaju razumijevanja, a sve aktivnosti dogovaraju zajednički.

Svoju zahvalnost u smislu brige za učenike iskazala je ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić istaknuvši da je sada najbitniji problem riješen.

„Kao ravnateljica škole moram iskazati jedno zadovoljstvo uređenjem ove dvije ulice kojim smo riješili jedan dio problema, koji je stalno tištio školu i naše građane, a to je da nije postojala staza do škole i siguran put za učenike. Ovom obnovom ulice dobili smo pješačke staze, siguran put i vjerujem da će djeca to poštivati. Isto tako nadamo se da ćemo ovim rasteretiti prostor ispred škole gdje su nam roditelji dovozili i čekali djecu, jer dobili smo i parkirni prostor. Očekujemo još malo i završetak radova u školskom dvorištu u sigurnosnom i estetskom smislu, no, ipak je najvažnija sigurnost djece od kuće do škole.” – rekla je ravnateljica Falamić.

Veliko je ovo olakšanje i za korisnike bolnice, a u njihovo ime Gradu se zahvalio ravnatelj Hrvoje Šimić.

„Još jedan od lijepih događaja vezan indirektno uz Opću županijsku bolnicu Našice. Veliko zadovoljstvo i za korisnike naših usluga kojih je svakim danom sve više. Naše gravitacijsko područje sukladno razvoju i napredovanju bolnice se povećava pa postoje potrebe i za većim brojem parkirališta, ali i bojem prilazu ustanovi što je značajno poboljšano ovom investicijom, ali i uređenjem Zvonimirove ulice te velikog broja parkirališnih mjesta prije nekih 6 godina. I dalje imamo jedno veliko parkiralište bez naplate, kako je to nekad bilo, a i ostat će, i dio uz naplatu jer parkirna mjesta imaju određen trošak održavanja.”- rekao je Šimić te s ponosom najavio nova velika ulaganja Osječko – baranjske županije u samu bolnicu. Zahvalio se i županu Ivanu Anušiću koji je prepoznao važnost bolnice i povećao decentralizirana sredstva za više od dva milijuna kuna koji će se uložiti u opremu i prostore. Od velikih ulaganja najavljena je i energetska obnova, a kako bolnica sljedeće godine slavi 50 obljetnicu postojanja ovim radovima postat će jedna od najuređenijih u Republici Hrvatskoj.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji