Uskoro počinje obnova Malog dvorca Pejačević i vile Greger
15/02/2021

Gradonačelnik Josip Miletić, danas je sa suradnicima pročelnikom Upravnog odjela za investicije Grada Našica Ivanom Majerom i pročelnikom Ureda gradonačelnika Goranom Blagojevićem obišao Mali dvorac Pejačević te najavio skorašnji početak obnove spomenutog dvorca, vile Greger u vrijednosti oko 18 milijuna kuna te hortikulturalno uređenje vrta iza Malog dvorca u vrijednosti 2 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran europskim sredstvima u sklopu Projekta obnove kulturne baštine cjelokupnog Grada Našica vrijednosti 100 milijuna kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Nakon završenog postupka javne nabave, uveli smo u posao izvođača radova Presoflex za obnovu Malog dvorca Pejačević i vilu Greger. Zajedničkim snagama uspjeli smo pronaći nove prostore za brojne udruge koje se nalaze u vili Greger, ali isto tako i za važne institucije u Malom dvorcu. Zajednica tehničke kulture, OGŠ Kontesa Dora i Radio Našice te ostale udruge smještene u dvorcu po završetku radova će se vratiti u dvorac, a u vili Greger će biti smještena potpuno opremljena našička knjižnica.” – izjavio je gradonačelnik Miletić.

Gradonačelnik Miletić napomenuo je kako će uz hortikulturalno uređenje oko malog dvorca Pejačević, započeti i uređenje oko grobne kapele obitelji Pejačević neposredno pokraj našičkog groblja. “Poštivajući povijesno izvorno, čiji obrisi se i danas nalaze sa sjeverne strane Malog dvorca, uslijedit će vrtno uređenje kako je to nekad izgledalo te se upotpuniti sjenicama i rasvjetom. Rok obnove vile Greger i Malog dvorca je 14 mjeseci, a hortikulturno uređenje oko Malog dvorca i kapele bit će završeno tijekom ove godine.” – izjavio je gradonačelnik Miletić te poželio izvođačima puno uspjeha u radu i zahvalio se svima koji su pomogli da se projekt krene realizirati.

Na kraju se osvrnuo i na trenutne radove na središnjem gradskom trgu, Trgu Isidora Kršnjavoga i uređenje staze ispred hotela te naglasio kako radovi idu planiranom dinamikom te da se isto očekuje i s radovima na malom dvorcu i Gregerovoj vili.