URT “Nexe Team“ i dalje vrlo aktivna
02/09/2019

URT “Nexe Team“ nastavlja aktivnog

Prošli vikend bio je prepun utrkama na kojima su sudjelovali izuzetno aktivni članovi Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice. Osim samog sudjelovanja osvojili su i mnogobrojne nagrade.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako su u sklopu manifestacije Ljeto u Strizivojni sudjelovali u Noćnom ceneru – utrka najdužom ulicom u Hrvatskoj. Ulica braće Radića kojom se odvija utrka duga je 7,4, a zajedno sa Soljakom čak 8,7 kilometara, što je čini najduljom ulicom u RH. Noćni cener u Strizivojni podrazumijeva utrku asfaltiranom stazom bez visinskih razlika koja osigurava odlične uvjete za istrčati najbolji osobni rezultat na 10 km. URT Nexe Team Našice ostvario je izvrsne rezultate; Duško Panjković osvojio je 1. mjesto u svojoj kategoriji, Ivana Devald također 1. mjesto, dok su drugo mjesto osigurale Ana Tomaić-Bernat i Žana Bilandžić. Odlični su bili i Hrvoje Dundović na 3. mjestu u kategoriji i Mihaela Zorkić na 6.mjestu u svojoj kategoriji.

Odmah poslije Strizovojne osječke trkačice, koje trče pod našičkom zastavom, Žana Bilandžić i Mihaela Zorkić trčale su jutarnju utrku u Vremeplovu Zemlje bez granica u Osijeku. Druga po redu Jutarnja petica za sve trkačice i trkače, rekreativce, šetače i one koji znaju po kome se jutro poznaje istrčali su ovu utrku i dobro se zabavili te osvojili finišersku medalju. Osim zabave ovog je vikenda URT Team Nexe Našice u povijest upisao i još jednog službenog polumaratonca Zdenka Grahovca koji je istrčao „Vinkovci half marathon 2019.“. Prema informacijama sa terena utrka se odvijala po izuzetno teškom i sparnom vremenu gdje je nekoliko trkača zatražilo i liječničku pomoć, a našički trkači su uspješno dotrčali do cilja. Uz polumaraton održala se i utrka za građane na 5 km koju su uspješno istrčali Branka Grahovac i Hrvoje Tržić.

Ipak veliku je zainteresiranost kako u cijeloj Hrvatskoj tako i u Našicama potaknuo još jedan GRAWE Noćni maraton koji se ove godine vratio na zagrebačko jezero Bundek i savski nasip, omiljenu rutu na kojoj se već godinama istrčavaju kilometri, ruše osobni rekordi i osvajaju medalje. Na utrci su nastupili članovi Nexe Team-a i trčala u različitim disciplinama i to Jasna Plemeniti na 42.195, Vesna Janković na 31.647, Marina Lozić i Nikolina Kerep na na 10.549 metara, te su svi uspješno završili utrku.

Da je Grawe maraton samo „ zagrijavanje“ jasno su dale do znanja sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković koje su odmah nastavile „svoje trčanje“ prema Požegi. Utrka se, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege, održala u dvije kategorije i to na dugoj stazi od 14 km te na kratkoj od 4 km. Nastupilo je 87 natjecatelja koji su uživali u lijepim pogledima na grad i okolicu. Uporne i hrabre natjecatelje nije omelo ni sunce koje je nemilice peklo cijelo vrijeme. Vesna Janković na dionici od 14 km osvojila je treće mjesto dok je njena sestra Jasna Plemeniti osvojila 9. mjesto. Ovo je svakako rezultat vrijedan svake pohvale s obzirom na dionicu koju su sestre istrčale večer prije na Grawe noćnom maratonu.

Pročitajte još