URT „Nexe Team” trčanjem obnavlja sjećanje na poginule hrvatske branitelje i podržava Zakladu Ane Rukavine
06/12/2018

Preplatite se
TV Našice

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Grada Orahovice, dana 01.12.2018. godine održana je 12. Memorijalna utrka ”Kokočak – Orahovica” posvećena trojici poginulih hrvatskih branitelja, Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću koji su prije 27 godina dali život za slobodnu Hrvatsku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATrkači, hodači i biciklisti prošli su 12 km od Kokočaka do Orahovice, putem se zaustavili kod spomen obilježja Branku Jakliću na mjestu njegove pogibije u Gornjoj Pištani odajući počast, a cilj je bio u središtu Orahovice kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Završna svečanost održana je u mjesnom i vatrogasnom domu Nova Jošava gdje je svim sudionicima obratio predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković. Na ovoj utrci sudjelovali su i trkači URT „ Nexe Team“ koji su na ovaj način odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Dana 02.12. 2018. Godine Javna ustanova Parka prirode Papuk, PD Mališćak i Općina Velika organizirali su 5. Papučki cener. Utrka se održala u Velikoj, a ista je dio Memorijalnog pohoda na „Anđinu baraku“ u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku 02.12.1991. godine. I ovu natjecateljsku utrku podržali su članovi URT „Nexe Team“ Jasna Plemeniti i Monika Bizik koji su istu uspješno završile na petom i sedmom mjestu.

Istog dana, u Osijeku, u organizaciji Igora Delač i Atletskog kluba “Slavonija – Žito” Osijek održana je humanitarna utrka na 5 i 10 km „OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“ gdje je sav prihod od startnina doniran u Zakladu Ana Rukavina. Ovu utrku podržali su brojni članovi URT „ Nexe Team“ koji su svojim trčanjem podržali ovu humanitarnu akciju.

Bitka u šumi Rosinjača nedaleko od Osijeka jedna je od najherojskijih epizoda Domovinskog rata. 5. prosinca 1991. godine u Rosinjači je živote za domovinu položilo 16 hrabrih branitelja iz Osijeka koji su puna tri sata odolijevali napadima brojčano i tehnički nadmoćnijeg neprijatelja. Branitelji iz Rosinjače omogućili su obrani Osijeka da se konsolidira i pojača snage na južnim dijelovima grada, što je u konačnici spriječilo daljnje nadiranje JNA i srpskih paravojnih postrojbi prema samome Osijeku.

I ove godine u okviru obilježavanja obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Rosinjači, održana je utrka ”Krug zajedništva ljubavi i mira” od Osijek do Antunovca a u utrci su sudjelovali i članovi URT „Nexe Team“ Tomislav Gall i Josip Bardy.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji