URT “Nexe Team” Našice uspješan na Sljemenskom maratonu
20/07/2020

Sljemenski Maraton je najstarija hrvatska staza za trčanje i prva organizirana trail utrka. Održava se svake godine ljeti na gusto šumovitoj  planini Medvednica koja se uzdiže iznad Zagreba. Start i cilj nalaze se na tornju radijskog prijenosa na vrhu Sljemena (1.033m), najvišem vrhu planine. Dostupne su tri utrke: 14 km (jedan krug), 28 km (dva kruga) i 42,2 km (tri kruga). Utrka je vrlo zahtjevna stoga je  prva polovica staze nizbrdica, a druga polovica uzbrdica. Utrka koja se još naziva Sljemenski Krug, ima i znamenitost, tj. Horvatove Stube koje, osim što su prekrasne, označavaju završetak spuštanja i početak uspinjanja prema tornju. Inače, ova utrka se boduje za Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju te stoga nije čudno što utrka okuplja veliki broj trkača među kojima je prisutna trkačka dugoprugaška elita.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAI ovaj put URT „Nexe Team” Našice imao je svoje predstavnike koji su došli savladati ovu zahtjevnu stazu te su tako Vesna Janković (14 km) i Jasna Plemeniti (28 km) savladale sve prepreke i uspone i uspješno došle do cilja. Naravno, u ovakvoj reprezentativnoj konkurenciji rezultat nije bio u prvom planu već je naglasak bio na promociji udruge i Grada Našica, a što su Vesna i Jasna vrhunski prezentirale.

 

U nadolazećem periodu članovi URT „Nexe Team” Našice gostovat će u Sunji 27.07.2020. godine gdje će sudjelovati na memorijalnom polumaratonu „Crtom bojišnice” Bobovac – Sunja, a 01.08.2020. godine našička udruga organizator je 3. memorijalne utrke „Vitezovi Dalja” koja se održava u spomen na 39-toricu hrvatskih branitelja ubijenih u Policijskoj postaji Dalj na kojoj će sudjelovati trkači iz cijele hrvatske, ali i inozemstva.