URT „Nexe Team” Našice pristupio Hrvatskom atletskom savezu
10/01/2021

Odlukom Hrvatskog atletskog saveza na sjednici održanoj 30.12.2020. godine URT „Nexe Team” Našice ispunio je sve pristupne uvjete te je našička udruga postala punopravna članica saveza i ona će se vrlo brzo uključiti s najjačim klubovima u Hrvatskoj u punopravni sustav natjecanja. Ovo je ujedno i povijesni događaj za Našice s obzirom da je Grad dobio prvi put svoju udrugu u Hrvatskom atletskom savezu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANaime, u URT „Nexe Team” Našice ističu da je u udruzi izuzetno puno perspektivnih trkača kao i talentirane djece i mladeži u školi trčanja te da je ovaj ulazak u Hrvatski atletski savez bio logičan potez usmjeren na daljnji razvitak udruge. S obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom COVIDA-19, neizvjesnošću održavanja utrka i završeni prijelazni rok našička udruga 2021. godinu iskoristit će kao pripremnu godinu, a nakon toga će u 2022. godini ući u sustav natjecanja.

 

Već ulaskom u ovu godinu udruga se pojačala s 14 novih članova od kojih svakako treba istaknuti Roberta Radojkovića, trostrukog državnog prvak u maratonu i trostrukog pobjednika najveće globalne utrke na svijetu Wings for Life World Run.

 

Osim spomenutog, udruzi su pristupili i poznati trkački bračni par Nikola i Vlasta Biter iz Osijeka te će oni, uz domaće trkače i još nekoliko trkača s kojima su pregovori u tijeku, činiti okosnicu ekipe koja će ući u sustav natjecanja 2022. godine. Rad udruge podignut je na još jednu veću razinu – u tijeku su završni radovi i u klupskim prostorijama koje je udruga dobila na korištenje od Nexe grupe, a isti prostor je postao nužan za normalno funkcioniranje udruge koja je postavila visoke ciljeve i koja svakim danom evidentno sve više napreduje.

 

Izvor: URT “Nexe Team” Našice