URT „ Nexe Team” Našice ne posustaje u aktivnostima
21/09/2020

U subotu 19.09.2020. godine treću godina za redom održan je Mazator trail.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAStart i cilj svih disciplina je na jezeru Petnja koje se nalazi nedaleko od Sibinja. Utrka se odvijala na obroncima Dilj gore, a najduža disciplina bila je oko cijele Dilj gore. Svi trail zaljubljenici mogli su odabrati između tri discipline, a za one koji žele na UTMB ili druge prestižne svjetske trail utrke, tu su bila i 2 ITRA boda za najdužu stazu. Uz sve navedeno, utrka se boduje u Slavonsko-baranjskoj trail ligi 2020.

DISCIPLINE

Petrinja trail 13km
Pljuskara trail 25 km
Dij trail maraton 46 km

URT „ Nexe Team” Našice koji se u Slavonsko-baranjskoj trail ligi natječe pojedinačno, ali ekipno imao je svoje predstavnike na ovoj prestižnoj trail utrci. U disciplini Petrinja trail nastupili su Mijo Benković, Mislav Pavičić, Vesna Janković.

Vesna Janković ostvarila je izvrsno 6. mjesto dok za Miju Benkovića zbog tehničkih problema do trenutka objavljivanja članka nije zaprimljen službeni rezultat iako bi po vremenu trebao zauzeti od 3-5 mjesta. Posebno treba istaći rezultat mladog Mislava Pavičić kojem je ovo prvi službeni trail kojeg je uspješno istrčao.

U disciplini Pljuskara Trail nastupili su: Dejan Perasić, Jasna Plemeniti, Mario Pavičić i Ana Tomaić Bernat

Dejan Perasić zauzeo je 6. mjesto dok je Ana Tomaić Bernat zauzela 5 mjesto a Jasna Plemeniti 7. mjesto. Mario Pavičić uspješno je završio utrku a ekipa URT „ Nexe Team” Našice marljivo sakuplja bodove u slavonsko-baranjskoj trail ligi te je trenutno Jasna Plemeniti ukupno treća a URT „ Nexe Team” drugi od ekipa koje se natječu u istom natjecanju.

Do kraja lige ima još nekoliko kola te će borba za postolja biti krajnje neizvjesna.

Branko -”Mata” Štefelić i Martina Pavičić logistički su podržali naše trkače te je time uspješno dovršena „ trkačka” subota.

Nije prošlo ni 24 sata a sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković uputile su se u Varaždin gdje su sudjelovale na 26. Varaždinskom „ Joma „ polumaratonu. Iako iscrpljene od traila održanog dan prije legendarne sestre uspješno su istrčale ovu cestovnu utrku i time zaključile odlične nastupe našičke trkačke udruge.

U Našicama je dana 21.09.2020. godine ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježen 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica.

URT „ Nexe Team „ Našice koja u svojim aktivnostima obilježava obljetnice vezane uz Domovinski rat imala je čast sa svojim polaznicima škole trčanja te zajedno sa predstavnicima Grada Našica, djecom preminulih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnicima policije i vojske, predstavnicima političkih stranaka i drugi sugrađani zapaliti svijeće i položiti bijele ruže za sve poginule Hrvatske branitelje.

URT „ Nexe Team” Našice koji organizira i sudjeluje u memorijalnim utrkama diljem RH pod sloganom „ Mi trčimo da se ne zaboravi” tako je na još jedan način iskazao spomen na sve poginule Hrvatske branitelje

Foto: URT „ Nexe Team Našice”, Ultramaraton klub „ Mazator