URT „Nexe Team” Našice na Ferivi polumaratonu
29/06/2020

Već od ranih subotnjih jutarnjih sati živa na termometru se podizala i nagovijestila težak dan za članove URT „Nexe Team Našice”. U subotu 27.06.2020. godine trkači su konačno dočekali najveću Slavonsku utrku koja je odgođena zbog pandemije korona virusa i prebačena u 6. mjesec. Trgom Ante Starčevića u Osijeku slijevale su se kolone trkača u različitim klubskim obilježjima a među njima i članovi URT „Nexe Team” Našice koji su na utrku pristigli u velikom broju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU utrci na 5 km „Jel trčiš lega” natjecali su se:

1. Dundović Hrvoje

2. Grahovac Branka

3. Lozić Marina

4. Pavičić Mislav

5. Pavičić Martina

Ovu utrku svi su uspješno završili, a Branka Grahovac u svojoj starosnoj kategoriji donijela je i medalju URT „Nexe Team” Našice osvojivši odlično drugo mjesto.

 

Na polumaratonu 21,1 km sudjelovali su slijedeći članovi:

01. Grahovac Zdenko

02. Mesec Damir

03. Mesec Dubravka

04. Pavičić Mario

05. Plemeniti Jasna

06. Srnec Marko

07. Jović Dragan

08. Gall Tomislav

09. Bilandžić Žana

10. Zorkić Mihaela

11. Perasić Dejan

12. Šimić Valerja

13. Špoljarić Ivan

Na samom startu utrke temperatura je pokazivala 34 stupnja te su polumaratonci s oprezom ušli u ovu utrku koja je zbog visoke temperature koja se povremeno na usijanom asfaltu penjala do gotovo 50 stupnjeva predstavljala opasnost. Ovakve ekstremne temperature opasne su po zdravlje, a poglavito prilikom bavljenja fizičkom aktivnosti koja dodatno zagrijava tijelo.

Nižući kilometar za kilometrom na vrućem osječkom asfaltu svi članovi URT „Nexe Team” Našice uspješno su završili ovu zahtjevnu utrku a udruga posebno ističe rezultate dva nova službena polumaratonca. Valerija Šimić iz Našica uspješno je završila utrku te postala službeni polumaratonac URT „Nexe Team” Našice. Mihaela Zorkić iz Osijeka također je uspješno završila ovu utrku te je, također, postala službeni polumaratonac URT „Nexe Team” Našice. Iz udruge ističu zajedništvo članova koji su podržavali svoje dvije članice i koje su uspjele u ekstremnim uvjetima završiti ovu tešku utrku.

Od zanimljivosti također treba istaći ultramartonca Marka Srneca člana URT „Nexe Team” Našice koji je pristigao iz Sunje i koji je proteklog vikenda na 3. memorijalnom ultramaratonu Od velikog do malog Vukovara” istrčao preko 100 km. Marko je došao ozlijeđen, ali je uz ogromne napore i trkačku podršku Tomislava Galla koji je cijelo vrijeme utrke trčao uz njega te Slavka Janjića radnog kolege koji se, kao podrška, pridružio na 10-tom km istrčao ovaj polumaraton s naznakom da je zbog problema s tetivom i žuljevima zadnjih 5 km trčao bos te bio jedini natjecatelj koji je na takav način ušao u cilj.

Naravno, i ovaj put mladost URT „Nexe Team” Našica pokazala je da ima što reći na ovim utrkama te je Mia Hajnal na „Dječjoj Ferivi utrci” na 500 metara osvojila izvrsno drugo mjesto te na taj način još jednom pokazala da ima ogromne potencijale i da je velika budućnost našičkog trčanja. Predsjednik udruge Tomislav Gall istaknuo je da je iznimno ponosan na svoje trkače i da su u Osijeku bili svi pobjednici jer su vremenski uvjeti bili iznimno teški pa čak i opasni za trčanje.

Niti jedan trkač URT „Nexe Team” Našice nije se ozlijedio na utrci i svi su došli do cilja, jedino su svi poprimili „boju” jer sunce nije imalo razumijevanja za njihove aktivnosti. Proslavljajući zajednički uspjeh Udruga je trkače nagradila hladnim pićima i pizzom te je druženje i proslava nastavljena u Pizzeriji „Novi Saloon” u Osijeku kako i dolikuje pobjedničkom timu.