URT „Nexe Team” Našice na 3. memorijalnoj utrci „Crtom bojišnice”
29/07/2020

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sunja, obilježen je 27. srpnja u Sunji Dan hrvatskih branitelja općine Sunja i 29. godišnjica napada na Sunju, kojim je 1991. godine započeo rat na sunjskom području. Sunju, mjesto 27 kilometara udaljeno od Siska, mnogi su zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata nazivali malim Vukovarom. Sunja nikada nije pala, izdržala je četverogodišnju agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASABranitelji Sunje među prvima su koji su dali puni doprinos obrani i stvaranju hrvatske države. Među njima su brojna imena koja su svojim djelima zaslužili da ih se sjećamo. Ipak najviše mjesto u prepoznatljivosti i snazi imena postrojbi obrane Sunje zauzimaju oni koji su svoje živote ostavili u Domovinskom ratu.

Na mjesnom groblju u Sunji i Bobovcu u popodnevnim satima izaslanstvo URT „Nexe Team” Našice zajedno s izaslanstvima drugih udruga zapalilo je svijeću u spomen na sve poginule heroje Sunje te je nakon toga započela 3. memorijalna utrka „Crtom bojišnice” u dužini od 16 km.

Uz pitome krajolike Posavine uz samu rijeku Savu na visokih +38 stupnjeva trkači su sa svojim zastavama nizali kilometre da bi sa velikim aplauzom bili dočekani od strane mještana Sunje nakon čega je organizirana podjela zahvalnica i prigodan program uz poštivanje svih mjera zaštite i prevencije za suzbijanje koronavirusa. Našički trkači koji su sudjelovali na utrci: Tomislav Gall, Mislav Pavičić, Matija Horvatek i Branko Štefelić u logistici. Trkači iz Sunje članovi URT „Nexe Team” Našice: Marko Srnec, Dejan Šoufek, Marko Čeak i Leon Govorčinović.

[TheChamp-FB-Comments]