URT „Nexe Team” na postoljima
24/08/2020

Drugo po redu izdanje utrke manifestacije Sunset Run održano je dana 22.08.2020. godine na Osječkoj šetnici. Trčalo se u predviđene tri discipline (7, 14 i 21 km), a najduža dionica je ujedno bila i prvi osječki noćni polumaraton. Ovaj trkači događaj nije mogao proći bez članova URT „Nexe Team” Našice koji su u Osijek pristigli optimistični te sretni što što zbog pandemije korona virusa ovaj trkački događaj nije otkazan.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa utrci od 7. km sudjelovali su:

Bilandžić Žana

Dundović Hrvoje

Pavičić Mario

Pavičić Mislav

Šimić Valerija

Zorkić Mihaela i

Grahovac Branka

Posebno treba istaknuti rezultat Šimić Valerije koja je u svoj starosnoj kategoriji osvojila izvrsno drugo mjesto.

Na utrci od 14 km sudjelovali su Mesec Dubravka koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila drugo mjesto dok je Zdenko Grahovac osvojio drugo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. U utrci na 21 km sudjelovao je Dejan Persić koji je osvojio dvadeseto mjesto što je odličan rezultat našičkog trkača budući da je i u ovoj kategoriji natjecateljska konkurencija bila vrlo jaka. Sve utrke praćene su uz budno oko logističara i podrške Branka Štefelića, a našičani su se poslije utrke sretni vratili kući.

U isto vrijeme u Slavonskom Brodu održavala se „ Slavonska utrka” u kategorijama 5, 10 i 21 km. Naravno da je i tamo URT „Nexe Team” Našice imao svoje trkače a zadužene za „skupljanje” medalja bile su već legendarne sestre Janković – Plemeniti. Na utrci od 10 km Jasna Plemeniti osvojila je treće mjesto dok je Vesna Janković na utrci od 21 km osvojila drugo mjesto te je na najbolji mogući način URT „Nexe Team” Našice zatvorio natjecateljsku subotu.

 

Nedeljne jutarnje sunčane zrake ponudile su novu utrku i novi izazov za našičke trkače. Utrka Močvara trail odvijala se kroz sjeverne močvare PP Kopački rit, a natjecatelji su se mogli natjecati u dvije kategorije, tj. na 11 i 21 km. U utrci na 21 km ponovno se pojavila Jasna Plemeniti i osvojila treće mjesto iako je samo 10-tak sati prije trčala u Slavonskom Brodu.

U utrci na 11 km nakon dužeg vremena imali smo priliku vidjeti jednu od legendi našičkog trčanja i člana URT „Nexe Team” Našice, dogradonačelnika Krešimira Žagara koji je osvojio izvrsno treće mjesto dok je u ženskoj konkurenciji nesalomljiva Vesna Janković osvojila prvo mjesto iako je i ona, kao i sestra, odradila 10-tak sati prije vrlo tešku utrku u Slavonskom Brodu. Na istoj dionici Tomislava Kuricek osvojila je sjajno četvrto mjesto što je veliki uspjeh našičke trkačice i zasigurno dodatni motiv za daljnja natjecanja dok je Mijo Benković osvojio odlično osmo mjesto i time zaokružio prekrasan trkački vikend.

 

Iz URT „Nexe Team” Našice ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te ističu da su njihove aktivnosti prepoznale tvrtke Auric barells d.o.o. koji je trkače opremio sa prekrasnim i prepoznatljivim trenirkama i torbama dok su u tijeku zavšni razgovori s „Nexe Grupom” koja će ovoj ambicioznoj i vrlo aktivnoj udruzi ustupiti prostor kako bi mogli na još bolji i kvalitetniji način obavljati sve svoje aktivnosti.

Predsjednik udruge Tomislav Gall zahvalio se Auric barells d.o.o i Nexe grupi te ističe da je u tijeku niz razgovora oko ostvarivanja drugih projekata tijekom 2021. godine, a posebno veseli i suradnja s Hrvatskom vojskom s kojom URT „Nexe Team” Našice planira nastaviti obilježavati obljetnice vezane za Domovinski rat.

 

 

Foto: URT “Nexe Team” Našice

[TheChamp-FB-Comments]