Uređenje Klinike za infektologiju do izgradnje novog KBC-a
20/05/2019

Uređenje Klinike za infektologiju do izgradnje novog KBC-a

Preplatite se
TV Našice

Novouređene prostore Klinike za infektologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u petak (17. svibnja 2019. godine) obišao je župan Ivan Anušić u pratnji ravnatelja KBC-a doc. dr. sc. Željka Zubčića i suradnika. Naime, upravo je završena obnova prostora Klinike koja godišnje primi oko 12.000 pacijenata, odnosno 50 do 70 pacijenata svakoga dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Danas je završena zadnja etapa obnove Klinike za infektologiju čiji su djelatnici godinama radili u lošim uvjetima. Prošle godine smo započeli i dovršili adaptaciju stacionara u krilu C i D, ustrojili smo dvije poluintenzivne jedinice s po četiri kreveta, u cijeloj zgradi uveli smo instalacije plinova, osobito za kisik, a obnovili smo i lift. Danas smo u polukliničkom dijelu i dnevnoj bolnici koje smo uspjeli obnoviti sredstvima Osječko – baranjske županije i KBC-a.” – rekao je ravnatelj Zubčić. Dodao kako je u cjelokupnu obnovu Klinike uloženo ukupno oko 800.000 kuna, međutim bio je to nužan zahvat kako bi se do izgradnje novog KBC-a omogućilo kvalitetnije uvjete prijema pacijenata i rada djelatnika.

Kako je kazao župan Anušić, Osječko – baranjska županije je od 2017. godine donirala 1,45 milijun kuna za potrebe KBC-a koje je iskazao ravnatelj kako bi se poboljšali uvjete rada. „Na Klinici za infektologiju uvjeti su bili zaista loši i ispod svake razine, a sada su primjereni zdravstvenim ustanova. Županija je pomogla uređenje i opremanje i drugih bolničkih prostora, psihijatrije, ginekologije, radiologije, ambulante za liječenje boli. Pred nama je veliki zajednički projekt novog KBC-a za koji smo već osigurali 40-ak milijuna kuna za projektnu dokumentaciju i s time nastavljamo kako bi pacijentima osigurali zdravstvene usluge na europskoj razini.” – rekao je župan.

Uz napomenu da su infektološki bolesnici akutni i hitni, zadovoljstvo i zahvalu za uređenje prostora Klinike za infektologiju u ime pacijenata i djelatnika iskazala je prof. prim. dr. sc. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji