Uređenje Radićeve, pristupa vrtiću i parkirališta u Franjevačkoj
26/02/2021

U Našicama uskoro započinje gradnja novih parkirališnih mjesta na tri lokacije. Započet će treća faza radova u Ulici braće Radića, od Tavanačke ulice do Ulice žrtava fašizma, gdje će se urediti kompletna infrastruktura, cesta, staze, parkirna mjesta u tom dijelu ulice te nova rasvjeta. Investicija je vrijedna oko 4 milijuna kuna, a dio sredstava sufinancira i Županijska uprava za ceste. Drugo gradilište bit će parkiralište u Franjevačkoj ulici. Iza Robne kuće uredit će se kompletno parkiralište s javnom rasvjetom. Treće gradilište bit će ispred Dječjeg vrtića Zvončić gdje će se također urediti parkiralište kako bi se omogućio kvalitetniji i sigurniji pristup vrtiću. U prvoj fazi radova tog parkirališta izgradit će se 11 novih parkirnih mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se u gradu urediti više od 200 parkirnih mjesta te će se time riješiti cjelokupni problem parkiranja u središtu grada.

-Želimo povećati broj parkirnih mjesta, ali isto tako osigurati i kvalitetnije parkiranje u samom središtu grada. Nedavno je uređeno parkiralište pokraj teniskih terena, radi se parkiralište na Trgu Isidora Kršnjavoga, radit će se veliko parkiralište na istočnoj strani uz Veliki dvorac Pejačević, a bit će i novih parkirnih mjesta na našičkoj tržnici. Molim sugrađane na razumijevanje tijekom radova u iduća dva do četiri mjeseca kada će većina biti završena i nakon čega ćemo moći puno komotnije funkcionirati u prometnom smislu – izjavio je Miletić te se zahvalio županu Ivanu Anušiću na potpori realizacije projekata u gradu, Gradskoj upravi te svima onima koji sudjeluju u realizaciji projekata.