Upravljao automobilom s 4,90 promila
21/01/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 20. siječnja, na području ove Policijske uprave evidentirana su 2 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveća prisutnost alkohola evidentirana je u 13,15 sati, u Bocanjevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 4,90 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 19,05 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač bicikla 63-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, uslijed alkoholiziranosti, stanju i uvjetima na cesti sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 1 500 kuna.

 

Provalio u društveni dom

U periodu od 30. prosinca 2020. godine do 20. siječnja 2021. godine, na širem području Našica, nepoznati počinitelj provalio je u društveni dom iz kojeg je ukrao zvučnik i trimer za travu. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 4 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Zaražena virusom COVID-19 otišla u trgovinu

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišna hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Utvrđeno je da se 31-godišnjakinja nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 7. do 18. prosinca 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. U večernjim satima, 15. prosinca 2020. godine, na području Osijeka, svjesno je napustila mjesto prebivališta i otišla u trgovinu čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lako tjelesno ozlijeđena, dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, tri na području Belog Manastira i jedna na području Belišća.