Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola
20/03/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na području PU osječko – baranjske jučer, 19. ožujka, policijski službenici zatekli su tri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od kojih i to dva vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveća prisutnost alkohola evidentirali su u 11.50 sati u Našicama, kada su zaustavili 44-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu. Isti je u zadnjih nekoliko godina više puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj.

U 15.50 sati u Gajiću dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod vozača, 75-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, policijski službenici utvrdili su prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu.

 

Ukrao bicikl

Tijekom poslijepodnevnih sati 19. ožujka nepoznati je počinitelj ukrao bicikl u Ulici kardinala Alojzija Stepinca. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun. Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično. Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju. Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Policija razotkrila počinitelja kaznenog djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prikrivanje. Početkom veljače 27-godišnjakinja i 25-godišnjakinja su provalile u obiteljsku kuću u Beketincima i ukrale nekoliko desetaka tisuća kuna. Novac su podijelile, a 33-godišnjak je od 27-godišnjakinje primio više tisuća kuna, za koje je znao da su ukradeni. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronašao ručnu bombu

Prilikom obrade vrta u Dardi, u poslijepodnevnim satima 19. ožujka, građanin je pronašao ručnu bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nas o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su se dogodile na područjima Osijeka, Đakova i Baranje.

U dvije prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Treća nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji