Šest vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola
22/05/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko baranjske na području ove postaje jučer, 21. svibnja, policijski službenici zaustavili su šest vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. (četiri vozača osobnih automobila, jednog vozača traktora, te jednog vozača teretnog automobila).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveću prisutnost alkohola policijski službenici utvrdili su u 20,13 sati u Donjoj Motičini kada su zaustavili 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,87 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U večernjim satima, u Vinkovačkoj ulici u Osijeku, policijski službenici zaustavili su 64-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,16 grama po kilogramu. Isti je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Pronašao ručnu bombu

Prilikom izvođenja radova u Osijeku, oko dvanaest sati 21. svibnja, građanin je iskopao ručnu bombu M75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska.

 

Iz automobila ukrao vidljivo ostavljene predmete

Nepoznati je počinitelj, u noći s 20. na 21. svibnja, provalio u osobni automobil u vlasništvu tvrtke iz Osijeka te iz unutrašnjosti ukrao novčanik, više raznih bankovnih kartica, mobilni uređaj i magnetni ključ za autopraonicu, čime je pričinjena materijalna šteta veća od tisuću kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Počinitelji ukrali cigarete i novac

U vremenu od 19. do 21. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u Bilju iz koje je ukrao više desetaka kutija cigareta te više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Zbog nepažnje ukraden mobitel

Tijekom popodnevnih sati nepoznati je počinitelj iz kabine za presvlačenja u trgovini u trgovačkom centru u Osijeku ukrao mobitel 21-godišnjoj hrvatskoj državljanki. Nastala joj je materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Požari na teretnim automobilima

Uslijed tehničkog kvara, u prijepodnevnim satima 21. svibnja, u Nemetinu je došlo do zapaljenja gorivih dijelova teretnog automobila. Uslijed požara, vozilo je sletjelo s ceste. Vozač, 40-godišnji hrvatski državljanin, lakše je ozlijeđen. Nastala je materijala šteta veća od stotinu pedeset tisuća kuna. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Istog dana oko 13 sati, nedaleko od mjesta Kotlina, uslijed kvara električnih instalacija motora, došlo je zapaljenja teretnog automobila, kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Požar se proširio na stražnji dio kabine i prednji dio tovarnog sanduka. Vozač nije ozlijeđen, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneževi Vinogradi. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. Sve nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji