Upoznajte jezike povodom Europskog dana jezika
26/09/2020

Građani sve više trebaju poznavati vještine stranih jezika, stoga je učenje stranih jezika vrlo važno od rane školske dobi jer kasnije daje građanima daje veću šansu pronađu posao, studiraju i rade u nekoj drugoj europskoj zemlji. Europa je bogata jezicima – postoji preko 200 europskih jezika, a govori ih se još i više među građanima čije su obitelji podrijetlom s drugih kontinenata. Neeuropski jezici koji se najčešće govore na europskom teritoriju su arapski, kineski i hindu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA26. rujna u cijeloj Europi obilježava se Europski dan jezika s ciljem promicanja bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe, povećanje individualne višejezičnosti, te poticanje cjeloživotnog učenja.

Ususret obilježavanju Europskog dana jezika osmišljen je kviz Upoznajmo jezike! Kviz testira poznavanje stranih jezika, a najbolji i najbrži sudionici bit će nagrađeni. Kviz možete odigrati na poveznici:

https://upoznajmojezike.com/kviz/

Uz to, danas će se održati i zanimljiva online jezična predavanja, radionice i razgovori s izvornim govornicima europskih jezika. Prijaviti se možete na poveznici:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDL2020?fbclid=IwAR2ujqq0rvGUAhrlJ9cakrHt2ZosdW_o87gMfVNWTeA7jhRrdnvn6Xd6Y6o

Povodom ovog datuma šest profesorica aktiva stranih jezika srednje škole Isidora Kršnjavoga snimile su prigodni jezični izazov `Europski dan jezika u SSIK` u kojem pozivaju zainteresirane da sami snime sličan video ili osmisle vlastite aktivnosti pod oznakom #edlchallenge@ssik te na taj način obilježe 26. rujna 2020.