Unutarstranački izbori HDZ-a u gradu Našicama – Krešimir Kašuba novi predsjednik GO
23/11/2020

Danas su članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice s područja grada Našica birale novo vodstvo stranke za naredne četiri godine – predsjednika, tri potpredsjednika i članove gradskog odbora. Također birano je i novo vodstvo na županijskoj razini. Izlaznost na ovim izborima bila je oko 60%, odnosno glasovanju je pristupilo 583 glasača, od toga je kandidat za predsjednika Krešimir Kašuba dobio 408 ( 69,90 % ), a Josip Miletić 173 ( 30,10% ), te je za novog predsjednika izabran Krešimir Kašuba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZa potpredsjednike gradske organizacije izabrani su Hrvoje Šimić, Krešimir Žagar i Branka Baksa, a za predsjednika županijske organizacije izabran je Ivan Anušić, te za potpredsjednike Krešimir Kašuba, Marin Mandarić, Ivan Radić i Dražen Trcović. Ovim putem zahvaljujemo se svim članicama i članovima na velikoj izlaznosti, a novom vodstvu stranke želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Gradsko izborno povjerenstvo HDZ Grada Našica
Predsjednik izbornog povjerenstva
Hrvoje Pintarić, mag. ing aedif.

Nekoliko riječi nakon provedenih izbora i rezultata rekao je i novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našica Krešimir Kašuba.

„Prije svega se zahvaljujem svima članovima HDZ Gradske organizacije Grada Našica koji su izašli na izbore. Napominjem kako smo ove izbore održali pod maksimalno epidemiološkim mjerama, a po preporukama Nacionalnog i Gradskog stožera civilne zaštite.

Sami izbori su bili unutarstranački, a to su jedni od najtežih izbora, jer se na neki način radi u svojoj kući red i prioriteti, kao i smjernice kojima ćemo nastaviti rukovoditi sa strankom u budućem razdoblju. Izbori su prošli visoko legitimno s nekih 60-tak posto izlaznosti, što je ujedno i jako visok postotak.

Izabrali smo predsjednika, kao i potpredsjednike. Za predsjednika članovi su izabrali mene, a za potpredsjednike su izabrani naši istaknuti članovi Hrvoje Šimić, Krešimir Žagar i Branka Baksa.

Napominjem, u ovom mom budućem vođenju stranke prije svega nas vidim kao jednu zapadnoeuropsku otvorenu stranku, stranku koja se nastavlja na Pučku stranku, koja je demokršćanska i statutarno otvorena za sve ljude koji su dobre volje i koji žele i imaju volju za rad. Stranku koja se nastavlja na politiku našeg predsjednika na nacionalnoj razini Andreja Plenkovića, našeg premijera kao i politiku našeg župana i predsjednika županijske organizacije Ivana Anušića koji je večeras također ponovo izabran i od kojih imamo apsolutnu podršku.

Ja se ovim putem još jednom zahvaljujem svim članovima koji su izašli na ove izbore, svima koji su dali glas meni, a onima koji to nisu obećavam da od sutra krećemo opet u zajedništvo, izgradnju naše zajednice s kompletnom našom infrastrukturom koja je pokazana i dokazana da je odgovorna za ovaj grad, da dugo godina vodi Grad Našice i da će ga nastaviti voditi.” – rekao je Krešimir Kašuba, novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našice.