Ultrašice URT „Nexe Team” trčale 6 sati bez prestanka
30/05/2020

U organizaciji ultramaratonskog kluba “Mazator” Slavonski Brod dana 29.05.2020. godine održana je jedinstvena i neobična utrka. Naime, pravila utrke su da osoba mora trčati neprekidno 6 sati i da se trči kružno na atletskoj stazi ili nogometnom igralištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUltrašice URT „Nexe Team” Našice sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković u 19,00 sati na nogometnom igralištu NK Niza uz podršku svojih mještana započele su svoju utrku od 6 sati. Ovakve utrke zbog svojih karakteristika iziskuju izuzetnu mentalnu stabilnost a neprekidno trčanje od 6 sati mogu izdržati samo oni fizički najspremniji.

U 01,00 sati utrka je završila te je Jasna Plemeniti uz određene zdravstvene poteškoće istrčala 42, 64 km dok je Vesna pokazala da nije mirovala za vrijeme pandemije korona virusa te je istrčala 51,54 km. Predsjednik URT „Nexe Team” Našice Tomislav Gall čestitao je svojim ultramaratonkama, a ova utrka je najava da se stvari polako normaliziraju te da će se URT „Nexe Team” Našice uskoro sa svojim članovima ponovno naći na natjecanjima i osvajati medalje.

Pročitajte još