Ukrao omotnicu s novcima
09/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 8. srpnja, oko 11 sati, u Đakovu nepoznati je počinitelj u trgovačkom centru s pulta blagajne otuđio PVC vrećicu s omotnicom u kojoj su se nalazili novci. Vlasnici 75-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala materijalna šteta oko 13 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao bicikl iz podruma

U noći s 3. na 4. lipnja, u Osijeku, Bosutska ulica, nepoznati počinitelj otuđio je bicikl iz podruma stambene zgrade. Vlasnici 39-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Izgorio traktor

U utorak, 7. srpnja, oko 14 sati, u Valpovu uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama došlo je do požara na traktoru. Požar se proširio na gorive dijelove traktora, kojom prilikom su izgorjeli svi dijelovi u prostoru motora i u unutrašnjosti traktora. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Tvrtki je nastala materijalna šteta oko 70 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Obavljen očevid na gospodarskom objektu

Jučer, 8. srpnja, oko 3 sata, u Vuki došlo je do požara na gospodarskom objektu. Obavljenim očevidom utvrđeno da je do požara došlo uslijed prsnuća žarulje nakon čega je došlo do zapaljenja slame, a potom se požar proširio na gorivu konstrukciju objekta. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čepin i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vuka. Vlasnici 75-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala materijalna šteta iznosi oko 10 000 kuna.

 

Pronađen počinitelj kaznenog djela

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Teška krađa“ i kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od studenog 2018. godine do 7. veljače 2019. godine, u Dardi 44-godišnjak provalio je u skladište tvrtke iz koje nije ništa otuđio. U istome periodu provalio je u teretni automobil gdje je iz nezaključanog spremnika otuđio dva akumulatora nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Brzom intervencijom policija razotkrila višestrukog provalnika

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio više kaznenih djela „Teška krađa“, nekoliko kaznenih djela „Krađa“ i „Oštećenje tuđe stvari“. U periodu od 13. veljače do 30. lipnja, na području Darde 34-godišnjak počinio je više provala u trgovačke radnje, kuće i vikendice, kojom prilikom je otuđio nekoliko novčanika s više tisuća kuna u raznim apoenima i osobnim dokumentima, razni alat, pića, odjeće, nekoliko kutija cigareta i duhana. Također sumnja se da je prouzročio izazivanje požara teretnog vozila gdje je u potpunosti izgorjela kabina i pogonski prostor. Nastala materijalna šteta iznosi više od 100 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirana su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalan šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Đakova i Našica.