Ukrao novac iz trgovine
30/07/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći, 28. na 29. srpnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu iz koje je ukrao novac i sokove. Pravnoj osobi iz Darde nastala je materijalna šteta oko 2500 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrometne nesreće i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće pet osoba je lakše tjelesno ozlijeđeno. Preostalih osam prometnih nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreće, u Belom Manastiru i Đakovu po dvije prometne nesreće te po jedna na području Donjeg Miholjca i Našica.

 

Alkoholizirani vozač izazvao prometnu nesreću

Jučer, 29. srpnja, u 22,24 sata u Valpovu u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist. Vozaču bicikla, 56-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Šaga utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu.

 

Istog dana, 29. srpnja, u 19,00 sati u mjestu Kozarcu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 50-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio je sa kolnika te napustio mjesto događaja. Brzom intervencijom policije vozač je naknadno pronađen i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.