Ukrao novac iz kuće
14/10/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu, 10. rujna, oko 17,30 sati, u Đakovu, u obiteljskoj kući nepoznati počinitelj ukrao je novac iz sobe. Vlasnici 85-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta manja od dvije tisuće kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija pronašla kradljivca

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Laslova počinio kazneno djelo „Teška Krađa“. U periodu od 30. rujna do 1. listopada, u vremenu od 18 do 18 sati, u Laslovu, počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao 20 litara goriva. Vlasniku 21-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Laslova nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Đakova tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Našica po dvije prometne nesreće.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 13. listopada, u 2,50 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 29-godišnji hrvatski državljanin uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

Istog dan, u 15,15 sati, u Osijeku, u Kapelskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentiran prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogram te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 16,20 sati, između Karanca i Kneževih Vinograda, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 69-godišnji hrvatski državljanin uslijed nekretanja sredinom prometne trake, osvrtnim zrcalom udario je u osvrtno zrcalo vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera te je napustio mjesto događaja. Vozač je brzom intervencijom polije pronađen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,02 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.


[TheChamp-FB-Comments]