Ukrao novac i nakit
26/06/2019

Ukrao novac i nakit

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom poslijepodnevnih sati 25. lipnja nepoznati je počinitelj ušao u kuću u Ulici Petra Preradovića u Podgoraču. Iz kuće je ukrao novac i nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARazotkriven kradljivac bicikla

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom večernjih sati 23. lipnja 31-godišnjak je iz podrumskih prostorija stambene zgrade na Vijencu Gorana Zobundžije u Osijeku ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Postavio nepripadajuće registracijske oznake

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 43-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. U prijepodnevnim satima 22. lipnja 43-godišnjak je na području Punitovaca na svoj neregistriran automobil postavio registracijske pločice koje pripadaju drugom vozilu. Nakon što ih je postavio, vozilom je upravljao u prometu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Zaustavljeni u činjenju prometnih prekršaja

Od 24. do 25. lipnja na području PU osječko – baranjske policijski službenici su zaustavili šest vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 25. lipnja u 1,45 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,88 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 25. lipnja, u 16,25 sati u Svilajskoj ulici u Osijeku policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,34 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

 

Provjerite od koga kupujete vozilo

Tijekom mjeseca studenog 2017. godine 61-godišnji hrvatski državljanin putem interneta i telefonom dogovorio je kupovinu traktora s predstavnicima tvrtke iz Velike Britanije. Nakon što je internetom na području Đakovštine na račun nepoznatog predstavnika tvrtke uplatio dio dogovorene cijene u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, traktor mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Policija razotkrila počinitelja kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nametljivo ponašanje i dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari. Od 15. travnja do 23. lipnja 28-godišnjak je u više navrata telefonom i SMS porukama te na javnim mjestima pokušao uspostaviti kontakt s 40-godišnjom hrvatskom državljankom, što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za sigurnost.

Tijekom svibnja 28-godišnjak je lak sprejom parkirališnim prostorima dva trgovačka centra u Đakovu ispisao više natpisa. Nastala materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Pet se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Našica, Đakova i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji