Ukrao drva u šumi na području Našica
10/05/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske županije provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U ožujku je 59-godišnjak u šumi na području Našica posjekao i ukrao više kubika različite drvne mase, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkraden bicikl

Tijekom prijepodnevnih sati 9. svibnja nepoznati je počinitelj na Trgu Ljudevita Gaja u Osijeku ukrao bicikl. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 24-godišnji i 30-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo teška krađa. U noći s 28. na 29. ožujka 24-godišnjak i 30-godišnjak su provalili u prostorije benzinske postaje u Valpovu i ukrali veću količinu motornih ulja. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se i da su 22-godišnji i 18-godišnji hrvatski državljani počinili pet kaznenih djela teška krađa i jedno kazneno djelo krađa. Mladići su od siječnja do travnja provalili u prostorije tvrtke u Josipovcu i ukrali razni alat, vrijednosti više tisuća kuna. Provalili su i u ugostiteljske objekte, tvrtke i vikendicu u Tenji i ukrali televizor, novac, cigarete i mobitele. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna. Također su iz teretnog automobila u Brijestu ukrali nekoliko stotina litara goriva, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području Osijeka.

Pročitajte još