Ukrao auto radio i registarske pločice
12/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 10. na 11. srpnja nepoznati je počinitelj na prostoru parkirališta tvrtke u Našicama razbio staklo na osobnom automobilu, koje je bilo parkirano na prostoru parkirališta, i iz unutrašnjosti ukrao radio – CD prijemnik, a s vozila skinuo i ukrao registarske pločice. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao čelične rešetke

U vremenskom periodu od 12. do 15. veljače s gradilišta tvrtke u Punitovcima nepoznati je počinitelj ukrao više komada čeličnih rešetki čime je tvrtki pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

 

Požari u stambenoj zgradi i na otvorenom prostoru

Jučer, 11. srpnja oko 14 sati, u stambenoj zgradi u Osijeku došlo je do požara u podrumskoj šupi u vlasništvu 71-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar je nastao prislanjanjem otvorenog plamena na kartonsku kutiju prilikom čega je izgorjela kartonska kutija sa VHS kasetama, vrata šupe su nagorjela a rasvjetno tijelo u hodniku rastaljeno. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna.

U isto vrijeme, u dvorištu tvrtke u Novom Čemincu, uslijed nepridržavanja propisanog načina skladištenja došlo je do biološko kemijskog procesa te samozapaljenja oko 150 bala sjena djeteline. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čeminac. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Pronašao streljivo

U jutarnjim satima, 11. srpnja, djelatnik tvrtke je u kanalu između mjesta Antunovca i Ernestinova pronašao jedno streljivo koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu po izlasku na mjesto događaja i preuzeo.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a jedna na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji