Ukrali akumulatore iz dvorišta našičke tvrtke
22/02/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 14. veljače, u večernjim satima, u Našicama, nepoznati počinitelj je iz dvorišta tvrtke ukrao 20-tak akumulatora. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 20 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProvalio u kuću

Jučer, 21. veljače, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 31-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao oko 20 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Građanin pronašao granate iz drugog svjetskog rata

Jučer, 21. veljače, oko 9,45 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Batina, 54-godišnji hrvatski državljanin pronašao je dvije minobacačke granate 82 milimetra iz drugog svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu minobacačke granate je na mjestu pronalaska na siguran način uništio.

 

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Osijeka. U razdoblju od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 17 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od kojih 15 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 259 prekršaja od kojih: 172 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 50 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu 20. veljače, u 2,10 sati, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U petak, 19. veljače, u 15,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Godinjaka prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu te mu je sud odredio zadržavanje od 10 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 17,15 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist 39-godišnji hrvatski državljanina iz Antunovca zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču motocikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,57 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

U subotu, 20. veljače, u 23 sati, u Donjem Miholjcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanova zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Policijski službenici vozača su brzo pronašli te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

 

Foto: ilustracija