Ukrala zlatni nakit
08/04/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od lipnja prošle godine do ožujka ove godine, 62-godišnjakinja je ukrala nekoliko komada zlatnog nakita i satova iz obiteljske kuće u Višnjevcu. Vlasnici, 87-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta oko 30 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija pronašla počinitelja krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. Osumnjičeni je iz pomoćnih prostorija obiteljske kuće ukrao rakijski kotao, a više o događaju možete pročitati ovdje.

Zapalio se osobni automobil

Jučer, 7. travnja, oko 7,20 sati, u Osijeku, došlo je do požara na osobnom automobilu u vožnji, a s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Požar je ugasio vozač osobnog automobila, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Inspektor zaštite od požara utvrdio je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Pronađeni počinitelji teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnja hrvatska državljanka i maloljetnik počinili kazneno djelo „Teška krađa“ te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. Osumnjičeni su iz obiteljske kuće ukrali zlatni nakit i novac, a više o događaju možete pročitati ovdje.

Prijevara

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnji, 20-godišnji i 21- godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Prijevara“. Tijekom ožujka, oštećena 52-godišnja hrvatska državljanka iz Granica, s osumnjičenima je dogovorila prodaju neregistriranog osobnog automobila, koji nakon odvoženja vozila nisu platili dogovoreni novčani iznos. Vlasnica je oštećena za novčani iznos oko 1 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodilo se sedam prometnih nesreća te po jedna prometna nesreća dogodila se na području Đakova, Belišća i Našica. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Jučer, 7. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,45 sati u Osijeku, u Šokačkoj ulici, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi 1,47 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.