Ukrala drva iz šume
21/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnja hrvatska državljanka iz Vira počinila kazneno djelo krađa. U mjesecu ožujku prošle godine, 22-godišnjakinja je iz šume „Guševac“ u blizini mjesta Strizivojna ukrala drva vlasništvo pravne osobe iz Strizivojne. Pravna osoba oštećena je za više tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa bicikla

Jučer, 20. siječnja, oko 15,30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa električnog alata

U utorak 7. siječnja, od 00,30 do 1 sat, u Ulici Matije Gupca u Gašincima, nepoznati počinitelj je iz zgrade ukrao električni alat vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Gašinaca. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i dvije na području Đakova.

 

Ostali događaji

Jučer, 20. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u kontroli prometa zaustavljena su četiri vozača (tri vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te dva vozača osobnog automobila koji su odbili alkotestiranje.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,32 sata u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu.

U 17,10 sati u Osijeku u Gackoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 67-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.