Ukradeni bicikli
09/04/2019

Ukradeni bicikli

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći sa 6. na 7. travnja nepoznati je počinitelj na Sjenjaku u Osijeku ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tijekom večernjih sati 8. travnja nepoznati je počinitelj u Prolazu Snježne Gospe u Osijeku ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično. Vežite ga uz nešto dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 54-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. U poslijepodnevnim satima 8. travnja 54-godišnjak je na ulici ispred svoje kuće u Višnjevcu ispuštao plin iz boce. Otvorio je ventil do kraja kako bi pustio zrak. Uslijed pritiska izbio je ventil. Boca je preletjela kolnik, udarila u ogradu susjedne kuće, oštetila ogradu i dio krova iznad kolnog ulaza. Odletjeli su betonski i drugi dijelovi kuće te oštetili tri automobila parkirana u blizini. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Nesreća na radu

Oko 9,40 sati 8. travnja 36-godišnji djelatnik tvrtke iz Petrijevaca, prilikom rada, ozlijedio se nožem na predjelu trbuha. Pružena mu je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozlijede. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašao mine

Prilikom čišćenja kuće u Bilju u prijepodnevnim satima 8. travnja građanin je pronašao dvije protuoklopne mine bez upaljača. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je mine na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a četvrta na području Donjeg Miholjca.

Jučer, 8. travnja, u 22,20 sati policijski službenici zaustavili su u Đakovu osobni automobil kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji