Uhvaćeni u provali
03/10/2019

Uhvaćeni u provali

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji, 30-godišnji i 29-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo teška krađa. U jutarnjim satima 2. listopada mladići su provalili u radni stroj parkiran u Radićevoj ulici u Osijeku. Krađu je spriječio zaštitar, koji je zadržao mladiće do dolaska policijskih službenika. Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANe ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu

U noći s 1. na 2. listopada nepoznati je počinitelj provalio u teretni automobil parkiran u Bosanskoj ulici u Osijeku. Ukrao je kofer s aparatom za varenje plastike. Materijalna šteta nastala osječkoj tvrtki iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao bombu

U prijepodnevnim satima 2. listopada građanin je u polju između mjesta Hrastin i Paulin Dvor pronašao ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način preuzeo bombu.

Podsjećamo Vas da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U jutarnjim satima 2. kolovoza 41-godišnjak je ispred obiteljske kuće u Bijelom Brdu zapalio gorivi materijal. Odbacio ga je ispod parkiranog vozila. Zapalio se prednji dio vozila. Požar je ugasila 33-godišnja vlasnica vozila. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Sumnja se i da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U prijepodnevnim satima 29. srpnja mladić je u Ulici Krndije u Osijeku prišao 71-godišnjoj biciklistici. S vrata joj je otrgnuo lančić vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Obje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Jedna se dogodila na području Osijeka, a druga na području Belišća.

Jučer, 2. listopada, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su četiri vozača koja su upravljala vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (tri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 21,45 sati, kada su u Višnjevcu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Njemačkoj. Vozač je upravljao automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 23,28 sati na Međunarodni cestovni granični prijelaz Erdut doputovao je osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije. Policijski službenici utvrdili su da vozač upravlja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,15 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Pročitajte još