Uhvaćeni u krađi
11/09/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 37-godišnji hrvatski državljanin i 37-godišnja državljanka Republike Srbije počinili kaznena djela „Krađa“. Prošlog tjedna, 6. i 10. rujna, u Belom Manastiru, počinitelji su ušli u trgovinu i ukrali proizvode široke potrošnje i različite prehrambene proizvode. Pravnoj osobi iz Zagreba nastala je materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIz vikendice ukrao ljestve i alkohol

U vremenu od 7. do 10. rujna, u blizini mjesta Viljevo, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu iz koje je ukrao ljestve i razna alkoholna pića. Vlasniku 55-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 1500 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krao struju

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca počinio kaznena djela „Krađa“. U utorak, 16. travnja 2019. godine, u Mirkovcima, iz obiteljske kuće ukrao je mobitel od 31-godišnjeg hrvatskog državljanina te vlasniku prouzročio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Od mjeseca svibnja do 25. lipnja, 37-godišnjak se mimo brojila priključio na sustav opskrbe električne energije. Osječkoj tvrtki nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

U četvrtak, 10. rujna, u 15,15 sati, u Petrijevcima, 32-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme čišćenja kuće pronašao je ručnu bombu M-75 i protuavionski metak kalibra 20 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske je bombu i protuavionski metak s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. MUP moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Policija pronašla kradljivca bicikla

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo „Krađa“. U petak, 24. srpnja, u Osijeku, počinitelj je ukrao bicikl koji se nalazio ispred Doma zdravlja te je vlasniku 58-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede, a preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imele materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Belišća po dvije prometne nesreće.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 10. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (3 osobnog automobila i 1 bicikla). Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,14 sati u Našicama, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila, 47-godišnji hrvatski državljanin iz Pule. Vozaču je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,73 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 10,55 sati, u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća u kojoj su 2 osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je udario u vozilo ispred sebe. Vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je unazad 3 godine 3 puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen i doveden na sud koji mu je odredio zadržavanje na 12 dana. Vozilo kojim je upravljao privremeno je oduzeto do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.