Uhićeni napadači u Kešincima
02/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo prijetnja te da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU večernjim satima 31. srpnja 27-godišnjak i 31-godišnjak su ispred obiteljske kuće u Kešincima prijetili smrću 43-godišnjem hrvatskom državljaninu. Nedugo nakon prijetnje, 27-godišnjak je oruđem oštetio osobni automobil i nekoliko prozora na kući 43-godišnjaka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja, policijski službenici pronašli su i uhitili 27-godišnjaka i 31-godišnjaka. Alkotestiranjem su kod obojice utvrdili visoku koncentraciju alkohola u krvi. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave.

 

Krađa bicikla

Nepoznati je počinitelj između 31. srpnja i 1. kolovoza, u Bosutskoj ulici u Osijeku, ukrao bicikl koji se nalazio ispred zgrade zaključan lokotom. Krađom je 44-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronađene mine i bombe

Jučer, 1. kolovoza, u blizini mjesta Darda, kod farme Topolik građanin je pronašao protuoklopnu minu TMA 4, 3 upaljača za istu, 3 ručne bombe M-75, i 7 ručnih bombi M-52. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo pronađeno.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Požar osobnog automobila

U Bijelom Brdu, 2.kolovoza u jutarnjim satima došlo je do zapaljenja osobnog automobila u vlasništvu 33-godišnje hrvatske državljanke. Požar je ugasila vlasnica. Slijedi očevid.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća na području Osijeka, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji