Udruga Dar dobrote u sljedeće dvije godine zaposlit će 12 osoba
22/02/2020

Prvi samostalni EU projekt Humanitarne udruge “Dar dobrote” pod nazivom “Zaželi R.A.D.O.S.T.” započinje već sljedeći mjesec. Projekt koji će biti financira u 100%-tnom iznosu od strane Europskog socijalnog fonda vrijednosti je 1.847.448,68 kuna. Kao što smo već izvijestili ugovor koji potvrđuje realizaciju potpisan je sredinom tjedna u Banskim dvorima u Zagrebu, a više o detaljima rekao nam je predsjednik udruge Robert Kresić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Istaknuo bih da sam prvenstveno sretan jer je udruga „Dar dobrote” napisala svoj prvi samostalni EU projekt koji je i odobren. Svakako bih pozdravio nastojanja naše Vlade da se kroz ovakve i slične projekte radi na smanjenju stope nezaposelnosti u područjima gdje je ona visoka .”– rekao je Kresić te dodao da je općeniti projekt Zaželi jedna izvrsna mjera kojom se teško zapošljive skupine ljudi pokušavaju zaposliti.

U razgovoru istaknuo je da ga veseli i činjenica što sve veći broj udruga ulazi u ove ili slične milijunske projekte. “Kroz ovaj projekt ćemo svojim radom, i mi u lokalnoj zajednici, pridonijeti smanjenju nezaposlenosti i socijalnoj uključenosti osoba starije životne dobi. Važno je ovdje naglasiti, i zahvaliti se, Našičkoj razvojnoj agenciji NARA koja nam je pomogla prilikom izrade i prijave ovog projekta. No još veću zahvalu upućujem svim našim članovima i volonterima udruge koji su kroz ovih šest godina radili na tome da udruga bude prepoznata na način da ima kapacitete za provođenje ovakvog projekta.” – dodaje Kresić koji shvaća da ih u idućih 28 mjeseci očekuju veliki izazovi, no uvjeren je da će se prebroditi sve potencijalne poteškoće koje ih čekaju na ovom projektnom putovanju.

Projektom koji će sveukupno trajati 28 mjeseci, zaposlit će se ukupno 12 osoba, 10 žena, administrator i voditelj projekta. Žene će u sklopu projekta raditi 24 mjeseca i u tom razdoblju brinuti o 40 starih i nemoćnih mještana na području Grada Našica.

Foto: arhiva