Udio pozitivnih na koronavirus i dalje pada, danas iznosi 10,4% – 16 novooboljelih u OBŽ, 3 u Našicama
11/01/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 154 uzorka od kojih je 16 bilo pozitivno što daje postotak pozitivnih u odnosu na testirane osobe od 10,4%. Šest novopozitivnih osoba žive na području grada Osijeka po troje u Našicama i Donjem Miholjcu te po jedna osoba u Valpovu, Belišću, Podravskoj Moslavini i Antunovcu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa bolničkom liječenju nalazi se 138 osoba oboljelih od COVID-19, i to 92 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 46 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata preminule su tri COVID pozitivne osobe u dobi od 68 do 74 godine.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 751 osoba. Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno je za jednu osobu na Graničnom prijelazi Erdut. Riječ je o državljaninu Portugala koji je prijavio tranzit, a ostao je boraviti u Hrvatskoj. Obavili su i 86 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 121 nadzor provođenja epidemioloških mjera te u utvrdili 7 kršenja za koja su izdane upozorbe.