Učenica Nuo Cheng proglašena laureatom natjecanja na IV. Internacional Sirmium Music Fest-u
27/10/2020

Učenica 4. razreda OGŠ Kontesa Dora, Nuo Cheng osvojila je po odluci žirija 1. nagradu s maksimalnih 100 bodova na IV. Internacional Sirmium Music Fest u Sremskoj Mitrovici. Svojom virtuoznošću na klaviru proglašena je laureatom natjecanja u svim kategorijama solo klavira.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZbog ugroze COVIDA-19 IV. International Music Competition (IV. međunarodno glazbeno natjecanje) koje organizira Udruženje Sirmium Gradus ad Parnassum Sremska Mitrovica, Srbija održano je online u mjesecu listopadu, a krajnji rok prijave bio je 15. rujna 2020. Nuo se za natjecanje pripremala tri mjeseca sa svojom profesoricom Darijom Vlajnić koja je izuzetno zadovoljna nastupom i plasmanom. Ovako visoko mjesto i osvojenih 100 bodova na natjecanjima Nuo je ostvarila po drugi put u svom glazbenom školovanju. Natjecateljski program bio je slobodan po izboru u trajanju do 7 minuta.

 

Program:

1. J. Dussek: Sonatina op.20, no.6, I. Stavak

2. A. Copland: The cat & the mouse

 

U njenoj prvoj kategoriji (rođeni 2009. i 2010.) u disciplini solo klavir natjecalo se 14 kandidata iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Latvije i Crne Gore.

[TheChamp-FB-Comments]