U tijeku uređenje velikog našičkog parka
03/06/2020

Tijekom jučerašnje dana, gradonačelnik Josip Miletić, vršitelj dužnosti pročelnika za investiciju i prostorno planiranje Ivan Majer, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević te voditelj projekta Tomislav Keglević obišli su našički perivoj gdje su u tijeku radovi obnove prirodne baštine. Radi se o projektu vrijednom gotovo 16 milijuna kuna, 80% sufinanciran sredstvima Europske unije, u sklopu kojeg je u izgradnji posjetiteljski centar, obnova dendroflore, uređivanje šetnica i staza te postavljanje rasvjete. Također će se urediti i novi sportski tereni koji će služiti rekreativcima i sportskim klubovima te će se napraviti veliko novo parkiralište na Vašarištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić rekao je kako su izvođači radova na terenu, radovi idu planiranom dinamikom te vjeruje kako će do kraja ove godine i završiti. Mislim da će ovi veliki infrastrukturni projekti služiti i poboljšati život naših sugrađana i omogućiti kvalitetniji boravak u prirodi i bavljenje sportom kao i bavljenje turističkim djelatnostima. Osim toga, ovo je još jedna investicija kojom pomažemo našim proizvođačima i gospodarstvenicima kako bi se što prije izašlo iz ove korona krize.” – izjavio je gradonačelnik Miletić te napomenuo kako će se uskoro na gradskom vijeću donijeti novi paket mjera kojima se želi pomoći našem gospodarstvu, ali isto tako i našim sugrađanima.

Gradonačelnik se osvrnuo i na gradnju posjetiteljskog centra koji će biti u svrsi turizma te otvoren za sve posjetitelje grada Našica i turiste. Izgradnjom posjetiteljskog centra, uređenjem sportskih terena te lijepih šetnica stvorit ćemo jednu lijepu sliku te učiniti turistima još ugodniji boravak u našem gradu.” – rekao je gradonačelnik Miletić.

Pročitajte još