U Sušinama 81-godišnjak prijetio ubojstvom i pucao iz pištolja
03/02/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu, 1. veljače, oko 9,30 i 16,00 sati, u Sušinama, 81-godišnji hrvatski državljanin prijetio ubojstvom susjedima 51- godišnjaku i 51 – godišnjakinji iz Sušina i tom prilikom pucao u zrak iz pištolja. Intervenirali policijski službenici koji su uhitili 81-godišnjaka te mu oduzeli nelegalno pribavljeni pištolj. Temeljem naloga Županijskog suda Osijek, u nedjelju 2. veljače, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija vlasništvo 81-godišnjaka te je pronađeno i na potvrdu oduzeto više od 180 komada pištoljskog streljiva. Počinitelj 81-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Požar u obiteljskoj kući

U subotu, 1. veljače, oko 15,45 sati, u Vinogradskoj ulici u Branjinom Vrhu, zbog tehničke neispravnosti električne kuhinjske pećnice došlo je do požara u kući vlasništvo 59-godišnjaka iz Branjinog Vrha. Požar se proširio na kuhinjske elemente i prostoriju kuhinje. Vatru su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Belog Manastira. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Internet prijevara

U mjesecu ožujku 2018. godine, 60-godišnji hrvatski državljani iz Narda je na Internetu pronašao oglas i stupio u kontakt sa tvrtkom iz Engleske te dogovorio kupnju novog traktora. Dogovoreni novčani iznos 60-godišnjak je u travnju 2019. godine uplatio na bankovni račun nepoznate tvrtke. Nepoznati prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 60-godišnjaku nije isporučen. Materijalna šteta iznosi oko stotinjak tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provala u trgovinu

U petak 31. siječnja, u Osječkoj ulici u Samatovcima, nepoznati počinitelj provalio je u prodavaonicu vlasništvo trgovačkog društva iz Sesveta te ukrao cigarete i novac iz blagajničke kase. Trgovačko društvo oštećeno je više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrali viličar iz skladišta

U vremenu od 29. do 31. siječnja, u Zapadnom predgrađu u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u skladište tvrtke iz Osijeka i ukrao viličar, ručni paletar i digitalnu vagu. Pravna osoba oštećena je za više desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je petnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede. Preostalih četrnaest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se devet prometnih nesreća, tri na području Našica te po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Đakova.