U subotu počinje jubilarni 20. festival Dani slavonske šume
01/09/2020

U hotelu Park Panolija danas je održan radni sastanak programskog odbora festivala Dani slavonske šume. Ovogodišnji 20. jubilarni festival Dani slavonske šume održat će se u izmijenjenom i smanjenom obliku u subotu i nedjelju 5. i 6. 9. 2020. godine. Kako je rekao direktor Turističke zajednice Grada Našica, Srečko Perković, u programskom odboru organizacije samog festivala do sada je sudjelovalo 2 000 ljudi. Sada je to svedeno na udruge i pojedince koji su operativno spremni u ovom trenutku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOve godine naglasak je na festivalskom dijelu oko obrtničkog sajma, sajma proizvoda i usluga ruralne Slavonije. Svoj doprinos će dati i šumari i lovci, a očekuje nas i bogata gastro ponuda. Novost u ovom svemu je Socijalna samoposluga koja će manifestacijom „Mali grad velikog srca pokazati” u sklopu festivala, još jednom pokazati kako Našice imaju veliko srce.” – rekao je Perković.

Prema riječima direktora TZ Našice, program će krenuti oko 9 sati u subotu. Otvaranje festivala bit će u 10 sati uz glazbeni program i voditelja Branka Uvodića, a uvečer će svirati Zlatne strune i Slavonski trubači. Nedjelja je rezervirana za dan našičkog sporta gdje će Policija u zajednici i interventna policija demonstrirati svoj rad. U nedjelju uvečer očekuje nas promenadna svirka na prostoru kod kina s kojom će se završiti ovogodišnji festival. „Treba sačuvati duh ovog grada i to nam je osnovni motiv organizacije jubilarnog festivala. Imamo prekrasan grad, najljepši mali grad u kontinentalnoj Hrvatskoj i moramo koristiti i održati ono što imamo.” – rekao je Srečko Perković.

[TheChamp-FB-Comments]