U prometnoj nesreći smrtno stradao 17-godišnji motociklist
24/09/2020

Kako saznajemo na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 2 kaznena djela.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

POLICIJA PRIVELA JOŠ DVA SUDIONIKA NEREDA

Policijska uprava Osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine. Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet još dvije osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima nakon odigranog 36. kola HNL između nogometnih klubova NK Osijeka i NK Lokomotiva na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku. Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su 23-godiišnji i 25-godišnji hrvatski državljani sa područja Osijeka i Čepina u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Napad na službenu osobu“ i „Izazivanje nereda“. Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo da je ranijim provedenim izvidima jedna osoba prekršajno procesuirana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“, dok je za 15 osoba utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela „Izazivanje nereda“, „Napad na službenu osobu“ i „Uništenje tuđe stvari“ .

 

NAMJERNO OŠTETIO AUTOMOBIL

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Gašinaca.

U noći, 6. kolovoza ove godine, u Selcima Đakovačkim, 24-godišnjak je udaranjem namjerno oštetio limariju osobnog automobila, pokidao rukohvate i bravice vrata vozila, te istrugao boju na lijevoj strani osobnog automobila.

Vlasniku 54-godišnjaku je pričinjena materijalna šteta veća od 9000 kuna.

 

PROMETNE NESREĆE I DOGAĐAJI U PROMETU NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a druga prometna nesreće za posljedicu je imala materijalnu štetu. Prometna nesreća dogodile su se na području Osijeka i Belog Manastira.

 

U PROMETNOJ NESREĆI SMRTNO STRADAO MOTOCIKLIST

Jučer, 23, rujna, oko 11,48 sati, u Ulici Nova Dalmacija ispred kbr. 19 u Josipovcu, u prometnoj nesreći smrtno je stradao motociklist 17-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je 30-godišnji hrvatski državljanin osobnim automobilom vršio radnju skretanje u lijevo na parkirališni prostor, a da tom prilikom nije propustio vozila koje dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer kretanja. Tijekom radnje skretanja 30-godišnjak je prednjim dijelom osobnog automobila udario u motocikl koji je došao iz suprotnog smjera i s kojim je upravljao 17-godišnjak. Vozač motocikla izgubio je nadzor na motociklom i pao na kolnik te potom sletio u odvodni kanal i udario u betonski rub kolnog prilaza. Zbog zadobivenih ozljeda 17-godišnjak je na mjestu prometne nesreće preminuo. Protiv 30-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

 

BICIKLIST RECIDIVISTA

Jučer, 23. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 3 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana u 00,15 sati u Belom Manastiru, kada je u prometu zaustavljen biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu. Vozač bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je do sada u 2020. godini 12 puta evidentiran u prometu kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki put je bio smješten u posebnu prostoriju.

U 12,40 sati, na kružnom toku državne ceste broj 212, kod križanja s Kolodvorskom ulicom u Karancu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 80-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su naknadno vozaču evidentirali prisutnost alkohola u krvi 1,16 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.