U posljednja 24 sata imamo 3 novooboljele osobe testirane u našičkoj bolnici, a na području županije 36 novozaraženih
20/10/2020

Kako nam javljaju iz Opće županijske bolnice Našice tijekom jučerašnjeg dana testirane su 33 osobe, pristiglo je 36 rezultata od kojih su 3 pozitivna na koronavirus – 2 iz Donjeg Miholjca i 1 iz Našica. I dalje napominjemo da se u ovoj obavijesti radi o broju uzetih uzoraka u našičkoj bolnici te rezultatima testiranih u Našicama. Podaci koji stižu iz županijskog stožera obuhvaćaju i naše sugrađane koji su testirani na drugim lokacijama. Ostanimo i dalje odgovorni, poštujmo mjere izdane od Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog i lokalnog stožera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije obrađeno je ukupno 400 uzoraka, od kojih je drugi dan za redom 36 osoba s područja Osječko – baranjske županije pozitivno na koronavirus. Dvadeset pozitivnih nalaza bilo je za osobe s područja Osijeka, tri s područja Valpova, po dva pozitivna nalaza s našičkog, đakovačkog i miholjačkog područja te Belišća i Čepina. Općine Erdut, Petlovac i Antunovac tijekom 24 sata bilježe po jedan pozitivan nalaz mještana.

 

Tijekom posljednja 24 sata tri su djelatnika škola i šest učenika pozitivni na koronavirus, a u samoizolaciju je stavljeno 17 djelatnika i 71 učenik. Nema novih škola u kojima se pojavio COVID-19, nego je uglavnom riječ o kontaktima ranije oboljelih. I od danas 36 pozitivnih osoba na području županije, većina je već bila u samoizolaciji jer su kontakti ranije oboljelih.

 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i dalje se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru. Do sada je iz KBC-a Osijek s bolničkog liječenja otpušteno 255 osoba oboljelih od koronavirusa. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 244 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji danas nalaze ukupno 2.428 osobe. Policija je u zadnja 24 sata obavila 148 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

[TheChamp-FB-Comments]