U Osječko – baranjskoj županiji 26 oboljelih od koronavirusa
25/03/2020

U 11 sati održana je redovna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije. U našoj županiji trenutno imamo 26 oboljelih dok je prvi oboljeli i u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Jučer su testirana 45 uzorka od kojih je 10 bilo pozitivno, a do kraja današnjeg dana bit će više testiranja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa današnjoj konfernciji govorila je i prof. dr. sc. Ljiljana Perić, v.d. predstojnice Klinike za infektologiju KBC-a Osijek koja je otkrila kako su jučer zaprimili dvoje težih bolesnika koji nisu imali simpteme zaraze koronavirusom te su oni prošli trijažu nakon koje su epidemiološki podaci bili negativni i nisu ukazivali na koronavirus, a tek je daljnjom obradom utvrđeno prisustvo koronavirusa. “Gospođa je premještena u respiratorni centar tako da sada imamo ukupno dva pacijenta na respiratoru. Nažalost, ovakve i slične situacije se događaju, ali držimo stvari pod kontrolom. Ostali bolesnici su relativno dobro, a neke od njih ćemo pustiti kući.” – rekla je, između ostalog, doktorica Perić.

Javnosti se obratio i župan Ivan Anušić koji je najavio još represivnije mjere prema svima koji krše mjeru samoizolacije te onima koji svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju druge. “Moramo krenuti represivnije pošto se pojedinci ne pridržavaju pravila o samoizolaciji dok neki šire lažne informacije i stvaraju paniku. Podsjetio bih da su takve aktivnosti kazneno djelo i da je Državno odvjetništvo obavješteno.” – rekao je župan Anušić.