U Osječko – baranjskoj županiji dvoje novooboljelih od koronaviursa
06/04/2020

Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije danas je održao redovnu konferenciju za medije na kojoj nas je upoznao s najnovijim vijestima vezanih uz oboljele od koronavirusa u našoj županiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANovinarima se prvi obratio prof. Karlo Kožul, voditelj Službe za epidemiologiju ZZJZ-a. “Jučer smo testirali 79 uzoraka, do čega 43 s područja Osječko – baranjske županije. Dvije osobe su se pokazale pozitivne na koronavirus i to jedna iz Osijeka, a druga iz Drenja. Jedna novooboljela osoba je medicinski djelatnik u KBC-u Osijek. Svi njegovi kontakti su već obrađeni i bolnica je sigurna. Imamo 24 novih ljudi u samoizolaciji što ukupno iznosi 452 osobe. Pet osoba je i dalje na respiratoru i nema novih preminulih.” – rekao je prof. Kožul.

Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske je izvjestio da je PU osječko – baranjska zaprimila dvanaest dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, a evidentirano je sedam kršenja.

Župan Ivan Anušić rekao je, između ostalog, da je županijski stožer izdao uputu svim lokalnim stožerima na području županije da se u roku 24 sata pripreme uvjeti za prodaju na tržnicama i da bi u roku 48 sati sve bilo spremno za ponovno otvaranje zelenih tržnica. Također je napomenu da se i dalje trebamo pridržavati uputa tako da ne bi došlo do eksponencijalnog rasta oboljelih.

Foto: screenshot

Pročitajte još