U OBŽ 4 osobe preminula od koronavirusa – Ostani doma!
04/04/2020

Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije održao je danas redovnu konferenciju za medije na kojoj su nas upoznali s najnovijim informacijama vezanim za trenutnu situaciju u našoj županiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako nas je Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek izvjestio da od danas imamo 4 preminule osobe na području Osječko – baranjske županije. Naime, riječ je o starijim osobama koje su već bolovale od kroničnih bolesti, a dvije od njih su bile na respiratoru. Ravnatelj je još rekao da su jučer obavljena 102 testiranja od kojih je 8 pozitivno na koronavirus (6 iz Osijeka, 1 iz Višnjevca i 1 iz Bilja) tako da sada broj oboljelih u našoj županiji iznosi 89.

Novinarima se obratio i načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece koji je rekao da je jučer zabilježeno samo jedno kršenej samoizolacije i to na području Belog Manastira. Također je upozorio građane da se pridržavaju pravila te da se ne okupljaju.

Na načelnikove riječi se nadovezao načelnik Stožera Goran Ivanović te je nadodao da je situacija u kojoj se nalazimo krajnje ozbiljna i da dolaskom lijepog vremena ne znači da je opasnost prošla.

Pročitajte još