U našoj županiji još dvoje novooboljelih, a sutra se otvaraju tržnice
07/04/2020

Danas je održana redovita konfrencija za movinare Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije, 50. u nizu. “Jučer je na Zavodu i u KBC-u Osijek testirano 118 uzoraka, a dva su bila pozitivna na koronavirus dok su tri osobe izliječene. Trenutno je 30 osoba hospitalizrano u Osijeku od kojih je 4 u težem stanju. Ukupno 421 osoba u županiji se nalazi u samoizolaciji. Ove brojke govore da je pandemija koronavirusa u našoj županiji pod nadzorom.” – izjavio je prof. Karlo Kožul, voditelj Službe za epidemiologiju ZZJZ-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAŽupan Ivan Anušić je izvjestio medije da se sutra otvaraju sve zelene tržnice u županiji osim one u Donjem Miholjcu koja će se otvoriti u četvrtak.

Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske rekao je da je PU osječko – baranjska evidentirala četiri osobe u kršenju samoizolacije – tri u Osijeku i jedna u Belišću te je upozorio građane da i dalje poštuju pravila.

Načelnik stožera Goran Ivanović rekao je da je poslan zahtjev nacionalnom stožeru da se e-propusnice izdaju na osnovu stare podjele po općinama – Našički kraj, Valpovština, Đakovština, Miholjština, Grad Osijek i Baranja, a na taj način bi se rasteretila policijska uprava te bi se građanima omogućila nabava onih stvari koje ne mogu kupiti u svojim općinama.

Pročitajte još